Κουτσούμπας: To ζεϊμπέκικο στις ΗΠΑ που… «γυρίζει σαν απόκληρος» (video)

O γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, βρέθηκε για περιοδεία στην ΗΠΑ και κατά την επίσκεψή του στην Αστόρια άρπαξε την ευκαιρία να χορέψει ένα ζεϊμπέκικο σε εκδήλωση απόδημων Ελλήνων.

Είναι γνωστό εξάλλου πως Γ.Γ του ΚΚΕ λατρεύει το ζεϊμπέκικο και έχει δείξει ξανά τις χορευτικές του ικανότητες.

Η ζεΐμπεκιά του Γραμματέα στην Αμερική!
Στην ολοκλήρωση της τόσο

σημαντικής περιοδείας του ΚΚΕ στις ΗΠΑ, ο σ. Δημήτρης Κουτσούμπας χόρεψε το τραγούδι – ύμνο για τους ξενιτεμένους “Σαν απόκληρος γυρίζω”
Στην Αστόρια, δίπλα σε φίλους, πραγματικούς αγωνιστές… #ΚΚΕ #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ pic.twitter.com/OTFaHYxOFA

Nikos Angelidis (@NikolasAngelid1) April 28, 2024

Ο κ. Κουτσούμπας βρέθηκε στη Νέα Υόρκη και συναντήθηκε, μεταξύ άλλων με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας, τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρ, τον πρόεδρο και τα μέλη της διοίκησης του Συνδικάτου Εργαζομένων στην «Amazon».

Μάλιστα σε μια από τις εκδηλώσεις με Έλληνες του εξωτερικού, αποφάσισε να χορέψει ένα ζεϊμπέκικο υπό τους ήχους του τραγουδιού «Σαν απόκληρος γυρίζω», ένα τραγούδι – ύμνος για όσους έχουν φύγει από την πατρίδα.Η συνάντηση Κουτσούμπα με το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Amazon

Με έναν από τους πιο γνωστούς συνδικαλιστές παγκοσμίως συναντήθηκε πρόσφατα ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Πρόκειται για το πρόσωπο πίσω από το συνδικάτο της Amazon, το Amazon Labor Union. Οι συνδικαλιστές τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα και συνθήματα το μεσημέρι της Παρασκευής (26/7) στα γραφεία του Σωματείου στο Στάτεν Άιλαντ με τον Σμολς να φορά καπελάκι του ΠΑΜΕ.

Θυμίζουμε ότι πριν λίγους μήνες, ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στην Amazon είχε βρεθεί στην Αθήνα και είχε πάρει μέρος σε εκδηλώσεις του ΠΑΜΕ και σε κινητοποιήσεις εργαζομένων.

Στη συνάντηση η αντιπροσωπεία του κόμματος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί «για τη δράση του σωματείου, τον πόλεμο που δέχονται από την εργοδοσία στη συνεχή τους πάλη για μισθούς κι ενάντια στη φοβερή εντατικοποίηση.

Οι εργαζόμενοι της Amazon ενημέρωσαν συνολικά «για την πάλη του σωματείου για δικαιώματα «που δε σταματάει ποτέ ενάντια σε μια τέτοια εταιρεία όπως η Amazon», για την προσπάθεια να οργανωθούν ακόμη περισσότεροι εργαζόμενοι στο σωματείο -το οποίο αριθμεί πάνω από 8.000 μέλη μόνο στην εγκατάσταση του αεροδρομίου JFK– και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε την «αμέριστη αλληλεγγύη του ΚΚΕ προς το σωματείο της Amazon», τονίζοντας ότι «η πρωτοπόρα δράση που αναπτύσσει, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, δείχνει τον δρόμο της οργανωμένης διεκδίκησης των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο».

Ειδήσεις σήμερα:

Ξέφραγο αμπέλι οι εγκαταστάσεις του ΗΣΑΠ: Γύρισαν ταινία ερωτικού περιεχομένου σε σταθμό του Ηλεκτρικού!

Λάκης Λαζόπουλος: Στο νοσοκομείο μετά από λιποθυμικό επεισόδιο

Έγια μόλα, έγια λέσα, άι παράτα μας ρε Φλέσσα

Δημητρακόπουλος για Καλλιάνο: «Ο γιατρός έχει δεχθεί απειλές από τον βουλευτή ότι θα τελειώσει την καριέρα του» (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα