Μάνα λέει το παιδάκι, μάνα λέει κι ο Κασιδιάρης…

Γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Καταλαβαίνω τη μητέρα του Φύσσα, αλλά έχουμε κι εμείς μάνες. Αυτή είναι η νέα δήλωση του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος παραπονέθηκε σε συνέντευξή του γιατί η αντιτρομοκρατική υπέβαλε τη μητέρα του στη δοκιμασία να τον συλλάβει μπροστά στα μάτια της.

Ότι έχουν μάνες, έχουν -κι ο Κασιδιάρης,

κι ο Παναγιώταρος, κι ο Παπάς, κι ο Μιχαλολιάκος, κι ο Ρουπακιάς. Ακόμα κι ο Χίτλερ είχε μάνα. Σ” αυτό λέει την αλήθεια ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής -δεν βγήκε από το αβγό της κότας ή του φιδιού κανένας τους. Μάνα τους γέννησε όλους και μάνα τους μεγάλωσε. Και είναι βέβαιο ότι καμιά μάνα δεν αισθάνεται ευτυχισμένη να βλέπει το γιο της με χειροπέδες και με εκατομμύρια ανθρώπους να ανατριχιάζουν όταν τον βλέπουν ή τον ακούνε. Έχει μάλιστα και το δικαίωμα να τον θεωρεί ήρωα, που τον μεγάλωσε σωστά, ή θύμα πολιτικής δίωξης που τον κυνηγούν λάθος. Και ότι άλλο θέλει -κανένας δεν μπορεί να την κατηγορήσει όσο άσχημα κι αν σκέφτεται για το γιο της, ή και για τον τρόπο που τον μεγάλωσε.

Αν αυτό είναι αυτονόητη αλήθεια, αλλά ο Ηλίας Κασιδιάρης λέει άλλο ένα ψέμα όταν μας πετάει στα μούτρα ότι καταλαβαίνει τη μητέρα του Φύσσα. Ούτε ένα χιλιοστό από μια ρυτίδα οποιασδήποτε μάνας -με εξαίρεση ίσως τη δική τους- δεν καταλαβαίνουν αυτός και οι σύντροφοί του. Απλώς έχουν κάνει το ψέμα, την καταγγελία, την κατά παραγγελία κλάψα, αναπόσπαστο κομμάτι της προπαγάνδας και της προσωπικότητάς τους. Μπορούν με μεγάλη άνεση να σακατεύουν αθώους και να δηλώνουν ότι είναι κατά της βίας. Να παθαίνουν οργασμούς μπροστά στην εικόνα του Χίτλερ και να δηλώνουν ότι δεν είναι χιτλερικοί. Να διαπράττουν εγκλήματα και μετά να τα καταδικάζουν. Να είναι ρατσιστές μέχρι την τελευταία τρίχα από τα μαλλιά τους και να δηλώνουν αντιρατσιστές. Να είναι φανατικοί ναζί και να δηλώνουν εθνικιστές. Να είναι ψεύτες και να δηλώνουν ιερείς της μόνης και μοναδικής αλήθειας.

Άλλο ένα ψέμα λοιπόν λέει ο Ηλίας της Βίας όταν δηλώνει ότι καταλαβαίνει τη μάνα ενός θύματος της οργάνωσής του. Γιατί αν καταλάβαιναν δεν θα στερούσαν τις μάνες από τα παιδιά τους, εν ονόματι της άγριας ιδεολογίας τους. Δεν θα υπέβαλαν τόσες και τόσες μάνες στο φριχτό μαρτύριο να βλέπουν τα παιδιά τους μαχαιρωμένα, σακατεμένα, κακοποιημένα από τα δικά τους μαχαίρια και ρόπαλα. Θα περνούσε από το ναζιστικό μυαλό τους ότι όλοι αυτοί οι μελαψοί, οι γκέι, οι κομμουνιστές, οι αναρχικοί, οι Εβραίοι, τους οποίους θέλουν να ξεπαστρέψουν έχουν μάνες. Ότι χιλιάδες μάνες αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα όχι μόνο τους φοβούνται αλλά και τους καταριούνται για όσα έκαναν, ή όσα σχεδιάζουν -και το λένε!- να κάνουν στα παιδιά τους.

Διότι όταν ο ένας ακονίζει ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια, ο άλλος μιλάει και γράφει για «υπάνθρωπους» που πρέπει να εξοντωθούν, ο τρίτος κηρύσσει πόλεμο μέχρι θανάτου στους πεινασμένους και στους διαφορετικούς, και όλοι μαζί χύνουν αίμα με τη μεγαλύτερη άνεση, τότε δεν έχουν κανένα δικαίωμα να πιάνουν στο στόμα τους τις μάνες των θυμάτων τους. Ο Κασιδιάρης μάλιστα είναι ο τελευταίος που μπορεί να το κάνει αυτό, γιατί κάθε του δημόσια κίνηση εκπροσωπεί και εκφράζει εκείνο το μίσος κι εκείνη τη βία, που κάνει κάθε μάνα να απλώνει την ψυχή της έντρομη για να προστατέψει το παιδί της από τη μανία του.

Ας αφήσουν λοιπόν ήσυχες τις μάνες που έκαψαν και έχουν σκοπό να κάψουν με την αγριότητά τους. Και αν είχαν περισσότερο μυαλό και λιγότερη χιτλερίαση θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί με τις μάνες των θυμάτων και των υποψήφιων θυμάτων τους. Γιατί απ” αυτές θα το βρουν τελικά…

Keywords
Τυχαία Θέματα