Μαρουσάκης: Πώς εξηγείται η πτώση της θερμοκρασίας – Τι είναι η βαροβαθμίδα (video)

Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός με το κύριο χαρακτηριστικό των επόμενων ημερών να είναι οι δυνατοί βοριάδες μέσα στο Αιγαίο.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εκτιμά πως οι άνεμοι θα φτάσουν έως και τα 7 μποφόρ στα κεντρικά και νότια τμήματα του Αιγαίου.

Ο συνδυασμός υψηλών πιέσεων από τα Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις από την ανατολική Μεσόγειο, έχουν αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός φαινομένου που λέγεται βαροβαθμίδα, λόγω διαφοράς πίεσης

και ως εκ τούτου οι βοριάδες στο Αιγαίο θα είναι έντονοι.

Ο μετεωρολόγος του Open TV σημείωσε ότι δεν αναμένονται έντονα φαινόμενα βροχοπτώσεων κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, πλην τοπικών βροχών στην Κρήτη, σήμερα και αύριο. Από την Παρασκευή και μετά, υπάρχει πιθανότητα βροχών στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Πιο συγκεκριμένα στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές συννεφιές ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη δεν αποκλείονται τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.

Όσον αφορά τη θερμοκρασία, ο υδράργυρος θα κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, μεταξύ 25-28 βαθμών Κελσίου, ενώ οι δυνατοί άνεμοι στο Αιγαίο θα κοπάσουν στα μέσα της εβδομάδας.

Μαρουσάκης: Βαροβαθμίδα και δυνατοί βοριάδεςΚαιρός – Οι ελάχιστες θερμοκρασίεςΧαμηλές θερμοκρασίες επικράτησαν κατά τόπους σε βόρεια τμήματα της χώρας το πρωί της Δευτέρας 08/04. Η ελάχιστη καταγράφηκε στο Σέλι και ήταν ίση με 1.3 °C.Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που κατέγραψαν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες της Δευτέρα 08/04.

Ειδήσεις σήμερα:

Συγνώμη ζητά τώρα ο «καρατέκα» ποδοσφαιριστής στη Ρόδο: «Πρώτη φορά έχασα τον έλεγχο» (video)

Αντίνοος Αλμπάνης: Χαμός με το tweet του για γυναίκα που αρνήθηκε να μπει στο ίδιο ασανσέρ με εκείνον

Έγιναν… 41 τα ακίνητα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Maestro: Το πρώτο τρέιλερ για τον δεύτερο κύκλο του σίριαλ του Χ. Παπακαλιάτη (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα