Μηνιγγίτιδα: Αυξάνονται τα κρούσματα στην Πάτρα λίγο πριν το καρναβάλι – Στη ΜΕΘ φοιτητής

Έντονη είναι η ανησυχία στην Πάτρα σχετικά με τα κρούσματα μηνιγγίτιδας που έχουν παρουσιαστεί στην περιοχή, καθώς ακόμα ένας φοιτητής νοσεί βαριά από την αρρώστια, φτάνοντας τον αριθμό των κρουσμάτων στους 3.

Για να μην υπάρξει μάλιστα έξαρση συστήνεται η επέκταση της χορήγησης χημειοπροφύλαξης σε ευρύτερο κύκλο από τις στενές επαφές και στοχευμένος εμβολιασμός στις στενές επαφές των κρουσμάτων, καθώς το τελευταίο κρούσμα βρίσκεται στη ΜΕΘ και δίνει μάχη για τη ζωή του στα 20 του χρόνια.

Μάλιστα

αυτό που κάνει ακόμα πιο ανησυχητική την κατάσταση είναι το γεγονός ότι σε περίπου μια εβδομάδα από σήμερα η Πάτρα ετοιμάζεται να υποδεχθεί χιλιάδες άτομα για το γνωστό σε όλους καρναβάλι της περιοχής.

Ήδη αύριο, Πέμπτη, ο ΕΟΔΥ ετοιμάζεται να στείλει κλιμάκιο για ενημέρωση κυρίων των φοιτητών, ενώ παράλληλα τονίζει ιδιαίτερα τη μεγάλη σημασία που έχει η έγκαιρη ανίχνευση και θεραπεία των κρουσμάτων μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου.

Ειδήσεις σήμερα:Κούγιας: Η αποκάλυψη για την επιστολή που του έστειλε ο Λιγνάδης για τον Στέφανο Κασσελάκη (video)

Αρκάς: Δημοσίευσε ξανά το σκίτσο με τους γκέι πελαργούς και προκάλεσε αντιδράσεις

Βίντεο ντοκουμέντο: H στιγμή της επίθεσης στην αυτοκινητοπομπή του Ζελένσκι – Οι πρώτες πληροφορίες για την ελληνική αποστολή

Φαραντούρης: Αποστόμωσε Αυτιά και Μαρκόπουλο στον αέρα του ΣΚΑΪ – Η απάντηση για την Οξφόρδη (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα