Νέα γκάφα Μπάιντεν: Κάλεσε το Ισραήλ να μην επιτεθεί στη… Χάιφα (video)

Σε μία ακόμα λεκτική γκάφα υπέπεσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ενισχύοντας τον προβληματισμό για το κατά πόσον η ηλικία του 81χρονου προέδρου αρχίζει να… φαίνεται – άλλωστε, ως γνωστόν, ου γαρ έρχεται μόνον…

Ο Μπάιντεν έδινε συνέντευξη σε δημοσιογράφο της Nexstar Media και μιλούσε για το πλάνο του ώστε να κερδίσει τις ψήφους των Αμερικανών που τάσσονται υπέρ της Παλαιστίνης εν μέσω της εισβολής του Ισραήλ, την οποία η κυβέρνησή του έχει στηρίξει… με χέρια και με πόδια.

“Έχω

καταστήσει σαφές ότι πρέπει να αυξήσουμε δραματικά τις ποσότητες τροφίμων, νερού και υγειονομικών υλικών που εισέρχονται στη Γάζα. Και το έχω ξεκαθαρίσει στους Ισραηλινούς: μην κάνετε κίνηση στη Χάιφα“, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, μπερδεύοντας προφανώς τη Χάιφα, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Ισραήλ, με τη Ράφα, την παλαιστινιακή πόλη στην οποία το Ισραήλ σχεδιάζει εδώ και καιρό να εξαπολύσει χερσαία επίθεση, εγείροντας σοβαρές ανησυχίες για τους εκατοντάδες χιλιάδες αμάχους που έχουν συγκεντρωθεί εκεί.

Στη συνέχεια μάλιστα, όπως θα δείτε και στο βίντεο, ο Μπάιντεν μοιάζει να έχασε τελείως τη ροή της σκέψης του, μην μπορώντας να τη συνεχίσει.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η γκάφα του Αμερικανού προέδρου δεν πέρασε απαρατήρητη, με τον πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Ισραήλ, Ντέιβιντ Φρίντμαν, να σχολιάζει: “Νομίζω πως το Ισραήλ θα πρέπει να ικανοποιήσει την απαίτηση του Μπάιντεν να μην επιτεθεί στη Χάιφα“. Σε παρόμοιο τόνο, ο πρώην βουλευτής της Νέας Υόρκης Ντοβ Χίκιντ παρατήρησε: “Νομίζω πως υπάρχει σοβαρή πιθανότητα το Ισραήλ να αποφύγει να πλήξει τη Χάιφα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα