Νέο διάγγελμα Νετανιάχου:Aυτό είναι μόνο η αρχή -Θα εξαλείψουμε τη Χαμάς

«Το Ισραήλ θα καταστρέψει τη Χαμάς, όσο καιρό κι αν χρειαστεί, και θα τελειώσει τον πόλεμο», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου σε διάγγελμά του το βράδυ της Παρασκευής. «Οι εχθροί μας μόλις άρχισαν να πληρώνουν το τίμημα», είπε και πρόσθεσε:

«Μίλησα με οικογένειες που σήμερα έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα. Το Ισραήλ δε θα ξεχάσει ποτέ τούτες τις φρικτές πράξεις των εχθρών μας. Συγκεντρώνουμε τεράστια διεθνή υποστήριξη. Χτυπάμε τους εχθρούς μας, με πρωτοφανή δύναμη. Αυτή είναι μόνο η αρχή», προσέθεσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Θα πεθάνουμε στα σπίτια
μας»

«Αν είναι να πεθάνουμε, να πεθάνουμε στα σπίτια μας», είπε νωρίτερα κάτοικος της Γάζας στο Al Jazeera, την ώρα που έληγε το τελεσίγραφο. Εκπρόσωπος του IDF αναφέρει πως ο ισραηλινός στρατός επιτίθεται σε στρατιωτικούς στόχους της Χαμάς σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με την Haaretz.

Πυρά από τον Λαπίντ για τις δηλώσεις Νετανιάχου 

Οργισμένη ήταν η αντίδραση από τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ στο νυχτερινό διάγγελμα του ισραηλινού πρωθυπουργού.

Σε ανάρτησή του ανέφερε: Δεν είναι αποδεκτό ο πρωθυπουργός του Ισραήλ να σπέρνει πανικό σε όλη τη χώρα ενώ περιμένουμε τη δήλωσή του το βράδυ της Παρασκευής μέσα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και να μην λέει τίποτα ούτε για τις οικογένειες των απαχθέντων, ούτε για το βόρειο μέτωπο, ούτε καν για την εκκένωση.

Τέτοιες δηλώσεις δεν πρέπει να γίνονται από έναν πρωθυπουργό εκτός εάν έχει νέες πληροφορίες να προσφέρει στον λαό και τη χώρα του».

לא ייתכן שראש ממשלת ישראל יכניס מדינה שלמה לסחרור חרדה בהמתנה להצהרתו בשישי בלילה בזמן של חירום ואז לא יגיד דבר חדש לא על משפחות החטופים, לא על חזית הצפון, לא על המפונים. הצהרות כאלה לא עושה ראש ממשלה אלא אם כן יש לו מידע חדש להביא לעמו ולארצו.

— יאיר לפיד – Yair Lapid (@yairlapid) October 13, 2023

Keywords
Τυχαία Θέματα