Νύχτα-θρίλερ στη μάχη με τις φλόγες

Δραματικές διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά στη Δυτική Αττική, με το πύρινο μέτωπο να εκτείνεται σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων. Οι φλόγες από τη Μάνδρα έχουν περάσει τα όρια του δήμου Μεγαρέων και δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν αναπτυχθεί στην εθνική οδό για να μην περάσει η φωτιά στην απέναντι πλευρά. Το απόγευμα έκλεισε η νέα και παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου, αλλά λίγο μετά τις 9 το βράδυ δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία μόνο η παλαιά Ε.Ο. Το μεγαλύτερο

μέτωπο είναι αυτό στα Δερβενοχώρια με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν σκληρή μάχη. Η φωτιά που ξεκίνησε από τα Δερβενοχώρια και μπήκε τις πρώτες πρωινές ώρες στην Αττική έχει απλωθεί στα όρια τριών Δήμων: Μάνδρας-Ειδυλλίας, Ελευσίνας και Μεγάρων, όπως ενημέρωσε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος.
Η πυρκαγιά κυκλώνει τους οικισμούς, ενώ οι φλόγες έφτασαν στα πρώτα σπίτια της Μαγούλας. Σπίτια και επιχειρήσεις τυλίχθηκαν στις φλόγες και στη Μάνδρα. Ήδη έχουν εκκενωθεί ο οικισμός Πουρνάρι, Νέα Ζωή και Νέο Πόντο, όπου επίσης έχουν καεί σπίτια.

Την ίδια ώρα, ferry boat βρίσκονται σε ετοιμότητα στη Νέα Πέραμο για να μεταφέρουν τους κατοίκους στη Σαλαμίνα.

Με «νύχια και με δόντια» κρατούν το μέτωπο μακριά από τα διυλιστήρια οι Πυροσβέστες

Στα διυλιστήρια της Motor Oil που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση έχει κρατηθεί το μέτωπο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις σε ασφαλή απόσταση και η προσπάθεια όλο το βράδυ θα επικεντρωθεί στο να κρατηθεί εκεί και να μην δημιουργήσει πρόβλημα στις κρίσιμης σημασίας εγκαταστάσεις.

Τραγική η κατάσταση στο Λουτράκι

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι δημοτικές κοινότητες Λουτρακίου – Περαχώρας και Ισθμίας της Δημοτικής Ενότητας Λουτρακίου – Περαχώρας και της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων από σήμερα και για έξι μήνες, ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές και να γίνει διαχείρηση των εκτεταμένων προβλημάτων που προκάλεσε η επιθετική πυρκαγιά που ισοπεδώνει την περιοχή.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Πανόραμα Λουτρακίου. Φόβος για το αν θα περάσει η φωτιά την Εθνική οδό, οπότε θα κατευθυνθεί προς Καλαμάκι και Γλυκιά Ζωή. Εχουν καεί τουλάχιστον 10 σπίτια στο Πανόραμα, σύμφωνα με πληροφορίες. Εδώ και μισή ώρα τουλάχιστον, πήγαν μηχανήματα έργου του στρατού με την βοήθεια της πυροσβεστικής για να κάνουν διαπλάτυνση της ήδη υπάρχουσας αντιπυρικής ζώνης μεταξύ Πανοράματος και του οικισμού Γλυκιάς Ζωής. Το Πανόραμα έχει εκκενωθεί.

«Ξημερώνει δύσκολη μέρα»

Συνεχίζεται από όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας η μάχη στα μέτωπα των πυρκαγιών κυρίως στη Δυτική Αττική αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου όπου οι πυρκαγιές έχουν λάβει μεγάλες διαστάσεις, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος, Βασίλης Βαθρακογιάννης, σε έκτακτη ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη. Όπως είπε, κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τα εναέρια μέσα «όμως οι πυροσβέστες οι εθελοντές, οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα σώματα ασφαλείας καθώς και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια στο πεδίο για τον περιορισμό των πυρκαγιών».

«Ξημερώνει δύσκολη μέρα. Θυμίζουμε ότι οι μετεωρολογικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν και αύριο σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους εντάσεως 7 μποφόρ στο Αιγαίο υπεραυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης και επέκτασης πυρκαγιών. Ζητούμε τη συνεργασία όλων των πολιτών. Ο καύσωνας δεν έχει χάσει τη δυναμική του και κάθε αμέλεια μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη καταστροφή», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα