Πακιστάν: Τουλάχιστον 143 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Απρίλιο λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων

Τουλάχιστον 143 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Απρίλιο στο Πακιστάν εξαιτίας των βροχοπτώσεων και των καταιγίδων, με τον όγκο βροχής που έπεσε από τις αρχές του μήνα να είναι δυόμιση φορές μεγαλύτερος από τον συνηθισμένο, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Σφοδρές βροχοπτώσεις, ασυνήθιστες για την εποχή, προκάλεσαν ξαφνικές πλημμύρες και καταρρεύσεις κατοικιών. Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν επίσης από κεραυνούς.

Ο όγκος της βροχής ξεπέρασε «κατά 164% τα κανονικά επίπεδα του Απριλίου, το οποίο είναι πολύ ασυνήθιστο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο

ο Ζαχίρ Αχμάντ Μπαμπάρ, εκπρόσωπος της μετεωρολογικής υπηρεσίας του Πακιστάν.

«Αυτά τα ασυνήθιστα μοντέλα βροχοπτώσεων είναι άμεση επίπτωση της κλιματικής αλλαγής», πρόσθεσε.

Το Πακιστάν, η πέμπτη πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου με 240 εκατ. κατοίκους, είναι μεταξύ αυτών που απειλούνται περισσότερο από την κλιματική αλλαγή.

Γίνεται ολοένα και πιο ευάλωτη απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα και ο μουσώνας, που φθάνει κανονικά στις αρχές Ιουλίου, είναι συχνά καταστροφικός.

Ο πιο βαρύς απολογισμός, με 83 θανάτους, μεταξύ των οποίων 38 παιδιά, αφορά την επαρχία Χιμπέρ Παχτούνκβα, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, όπου 3.500 κατοικίες υπέστησαν ζημιές.

«Η κατάρρευση στεγών και οι κατολισθήσεις ήταν που προκάλεσαν θύματα», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ανβάρ Σαχζάντ, εκπρόσωπος της επαρχιακής Αρχής διαχείρισης καταστροφών.

Στην Παντζάμπ, που είναι η πολυπληθέστερη επαρχία και ο σιτοβολώνας της χώρας, οι χαλαζοπτώσεις κατέστρεψαν σοδειές σίτου, που αποτελεί βασική τροφή για τον πληθυσμό.

Είκοσι ένας άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Παντζάμπ, σύμφωνα με τις επαρχιακές αρχές, μεταξύ των οποίων αγρότες που χτυπήθηκαν από κεραυνούς ενώ μάζευαν τη σοδειά του σιταριού.

Στο Μπαλουτσιστάν, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ τα σχολεία έκλεισαν προσωρινά.

Επίσης, 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο πακιστανικό Κασμίρ (βόρεια) και τουλάχιστον τέσσερις σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα που προκλήθηκαν λόγω των πλημμυρισμένων δρόμων στην επαρχία Σιντ (νότια).

Κατά το καλοκαίρι του 2022, οι πρωτοφανείς πλημμύρες είχαν ως αποτέλεσμα να βυθιστεί στα νερά το ένα τρίτο της χώρας, επηρεάζοντας πάνω από 33 εκατ. ανθρώπους και στοιχίζοντας τη ζωή σε πάνω από 1.700 ανθρώπους.

Ειδήσεις σήμερα:

Άδωνις: Αδιανόητη επίθεση σε εργαζόμενους που τον αποδοκίμαζαν – «Ανθρωπάκια, ελάτε αν έχετε τα κότσια» (video)

Τρόμος στην Κρήτη: «Γάζωσαν» με καλάσνικοφ αυτοκίνητο με παιδιά – Ένας τραυματίας

Βέφα Αλεξιάδου: Μετά τα λόγια αγάπης για Μαμαλάκη… επίθεση σε Κασσελάκη – «Να κάτσει στα αβγά του» (video)

ΣΥΡΙΖΑ: Άνω κάτω για τον Άρη Σπηλιωτόπουλο

Keywords
Τυχαία Θέματα