Πολάκης: Οι φωτογραφίες με τον Τσίπρα και το αντίο στον «γενναίο άνθρωπο»

Την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα σχολίασε ο Παύλος Πολάκης, με μια ανάρτηση που εκτός από όσα έγραψε συνόδεψε και με δύο φωτογραφίες από την κοινή τους πορεία.

«Γενναία απόφαση από έναν γενναίο άνθρωπο» έγραψε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Τις μάχες που έρχονται θα τις δώσουμε με ψυχραιμία, συντροφικότητα και αποφασιστικότητα».

«Την άμεση προσφυγή στις σχετικές διαδικασίες για την

εκλογή νέας ηγεσίας» του ΣΥΡΙΖΑ από τα μέλη του πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις που παραχώρησε στο Ζάππειο, ανακοινώνοντας παράλληλα την απόφασή του να μην είναι ο ίδιος υποψήφιος.

Σε μια μακροσκελή δήλωση, ο Αλ. Τσίπρας, απευθύνθηκε σε όλους όσους στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όχι, μίλησε για την «οδύνη» που του προκάλεσε αυτή η απόφαση την όποια, όπως είπε, δεν την πήρε «εν θερμώ», ενώ επίσης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει ο κορμός της προοδευτικής παράταξης του τόπου.

«Στη δήλωσή μου το βράδυ των εκλογών είπα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πια κλείσει έναν μεγάλο ιστορικό κύκλο, που πρέπει να τον αποτιμήσουμε με περηφάνεια. Και να ανοίξουμε συλλογικά, έναν επόμενο κύκλο. Δύσκολο, πρωτόγνωρο, αλλά ακόμη πιο ελπιδοφόρο και δημιουργικό», είπε και πρόσθεσε: «Μίλησα επίσης για την ανάγκη δύσκολων και γενναίων αποφάσεων, που αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για την ανάγκη να συναντηθούμε πάλι με τις αξίες μας. Της συλλογικότητας, της ανιδιοτέλειας και της κοινωνικής ευθύνης, να ανανεώσουμε τολμηρά το στελεχικό μας δυναμικό από πάνω μέχρι κάτω, δείχνοντας εμπιστοσύνη σε νέους ανθρώπους, να βάλουμε τέλος σε νοοτροπίες που μας κόστισαν ακριβά».

Keywords
Τυχαία Θέματα