Πόλεμος στη Γάζα: Νέες λυσσαλέες επιθέσεις του Ισραήλ σε προσφυγικό καταυλισμό

Ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει και σήμερα τη Λωρίδα της Γάζας παρά τις διεθνείς εκκλήσεις να προστατευτούν οι άμαχοι και εν μέσω αδιεξόδου για την ανανέωση της εκεχειρίας με την Χαμάς, καθώς το Ισραήλ απέσυρε χθες τους διαπραγματευτές του από το Κατάρ.

Αναλυτές εκτιμούν ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για μια επέκταση της χερσαίας επιχείρησης, μεταβαίνοντας

νοτιότερα, ασκώντας πολύ μεγαλύτερη πίεση στα εκατομμύρια των ανθρώπων που έχουν καταφύγει συγκεντρωθεί εκεί και δεν έχουν πού αλλού να πάνε.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι έπληξε «πάνω από 400 στόχους» στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ ο Γενικός Διευθυντής του Κυβερνητικού Γραφείου Μέσων Ενημέρωσης στη Γάζα ανέφερε στο Al Jazeera ότι περισσότεροι από 700 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα τις τελευταίες 24 ώρες.

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν επιδρομές στη διάρκεια της νύχτας στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων (WAFA), το οποίο αναφέρει πως τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ, ενώ άγνωστος αριθμός ανθρώπων παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια.

Keywords
Τυχαία Θέματα