Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Αυτοί είναι οι 13 Ισραηλινοί όμηροι που απελευθέρωσε η Χαμάς (Εικόνα)

Αφού απελευθερώθηκαν οι 13 Ισραηλινοί όμηροι, τα ΜΜΕ της χώρας άρχισαν να δίνουν στη δημοσιότητα τα ονόματα και τις φωτογραφίες τους.

Η Χαμάς απελευθέρωσε 12 Ταϊλανδούς ομήρους – LIVE η ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων μεταξύ Χαμάς-Ισραήλ

ΚΟΣΜΟΣ Η Χαμάς απελευθέρωσε 12 Ταϊλανδούς ομήρους – LIVE
η ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων μεταξύ Χαμάς-Ισραήλ

Πρόκειται για εικόνες των ομήρων μέσα από τα ασθενοφόρα του Ερυθρού Σταυρού καθώς περνούν από το μεθοριακό πέρασμα της Ράφας. Σε κοντινά πλάνα φαίνονται ηλικιωμένοι αλλά και μία μητέρα με δύο παιδιά.

Οι 13 Ισραηλινοί όμηροι που απελευθερώθηκαν νωρίτερα σήμερα από τη Χαμάς ταυτοποιήθηκαν ως:

Χάνα Κατζίρ, 77.

Μαργκαλίτ Μοζές, 77.

Γιάφα Αντέρ, 85.

Χάνα Πέρι, 79.

Αντίνα Μοσέ, 72.

Ντανιέλ Αλόνι, 44 και Εμίλια Αλόνι, 9.

Ρούτι Μόνταρ, 78, Κέρεν Μοντάρ, 54 και Οχάντ Μοντάρ, 9.

Αβίβ Ασέρ, 2, Ραζ Ασέρ, 5 και Ντορόν Κατζ-Ασέρ, 34.

The 13 Israeli hostages released from Hamas captivity: Margalit Moses, Adina Moshe, Danielle Aloni and her daughter Emilia, Doron Asher and her daughters Raz and Aviv, Hanna Katzir, Keren Munder and her son Ohad, Ruti Munder, Yaffa Adar, and Hannah Perry pic.twitter.com/x7uiizXdAB

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) November 24, 2023

Σύμφωνα με το Ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τα ελικόπτερα βρίσκονται κοντά στη Ράφα, θα τους παραλάβουν και θα τους μεταφέρουν στην αεροπορική βάση Χατζερίμ, όπως μεταδίδει ο Γιώργος Σιδέρης.

Εκεί θα εξεταστούν από γιατρούς και ψυχολόγους και στη συνέχεια όσοι χρειάζεται θα μεταφερθούν άμεσα σε νοσοκομεία. Οι 12 Ταϊλανδοί που απελευθερώθηκαν έχουν φτάσει ήδη σε νοσοκομεία του Τελ Αβίβ και εξετάζονται από τους γιατρούς. Κάποια παιδιά από τους ομήρους, έχουν χάσει και τους δύο γονείς τους στα κιμπούτς, οπότε και θα πρέπει κάποιοι από τους ψυχολόγους να τους ανακοινώσουν την δυσάρεστη είδηση.

Ο Γιώργος Σιδέρης έδειξε επίσης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ένα κολάζ φωτογραφιών με τα πρόσωπα των ομήρων, γυναίκες και παιδιά, που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς.

Όσοι χρειαστούν ιατρική φροντίδα, για τουλάχιστον 48 ώρες δεν θα έχουν επαφή με τους οικείους τους, μόνο με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Αποφυλακίστηκαν 39 Παλαιστίνιοι από ισραηλινές φυλακές, σύμφωνα με το Κατάρ

Τριανταεννέα Παλαιστίνιοι – γυναίκες και παιδιά – αποφυλακίστηκαν από ισραηλινές φυλακές, στο πλαίσιο της συμφωνίας Ισραήλ-Χαμάς μετά από την απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων από τη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ με ανάρτηση στο Χ.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία των δύο πλευρών προβλέπει την απελευθέρωση τουλάχιστον 50 ομήρων με αντάλλαγμα 150 κρατούμενους σε διάστημα 4 ημερών.

Keywords
Τυχαία Θέματα