Ανοίγει η αυλαία της Προανακριτικής Επιτροπής την Τρίτη

Την ερχόμενη Τρίτη αρχίζει το έργο της Προανακριτικής Επιτροπής, αναφορικά μεμ τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αναφορικά με τη λίστα Λαγκάρντ.

Το βάπτισμα του πυρός θα πάρουν για την Τρίτη ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, Κωνσταντίνος Μπίκας, ο πρώην πρεσβευτής στη γαλλική πρωτεύουσα, Κωνσταντίνος Χαλαστάνης και ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης.

Την Τετάρτη, το κατώφλι της Προανακριτικής Επιτροπής θα περάσουν ο πρώην γενικός γραμματέας

γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, τα τρία μέλη της επιτροπής που παρέλαβε το «στικάκι», καθώς επίσης και ο πρώην πρέσβης Ηλίας Κλης. Ο τελευταίος, όπως είχε αποκαλύψει το HOTDOC φέρεται ως ο άνθρωπος που παρέλαβε την αρχική λίστα Λαγκάρντ, πριν από τρία χρόνια στο Παρίσι. Το όνομα του ενεπλάκη έπειτα από τις καταθέσεις μαρτύρων στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Στην Προανακριτική Επιτροπή σήμερα όλα τα κόμματα κατέθεσαν τις προτάσεις τους σχετικά με την κλήτευση των μαρτύρων. Ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής πρότεινε να μην αμείβονται τα μέλη της Επιτροπής.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθεί σε όλα τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής πλήρες αντίγραφο του USB με τη Λίστα, έπειτα από πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που υπερψηφίστηκε. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αντέδρασαν, λέγοντας ότι θα πρέπει να ζητηθεί η γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου. Ωστόσο ο Βασίλης Οικονόμου της …κυβερνητικής κατά τα άλλα ΔΗΜ.ΑΡ κατά την ψηφοφορία που ακολούθησε τάχθηκε με το μέρος της αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα να περάσει της αντιπολίτευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα