Πρόκληση Κατερινόπουλου για γυναικοκτονίες: «Να αποφασίσουν κάποιες τι θέλουν!» (video)

Λίγες ώρες μετά τις δύο γυναικοκτονίες σε Κρήτη και Ζάκυνθο που συγκλονίζουν τη χώρα, και μετά το ρεκόρ γυναικοκτονιών που σημειώθηκε το 2021, μια από τις πιο αναγνωρίσιμες τηλεπερσόνες των τελευταίων μηνών, ο ταξίαρχος ε.α. Θανάσης Κατερινόπουλος, προχώρησε σε μια δήλωση που δικαιολογημένα προκαλεί οργή, επιρρίπτοντας επί της ουσίας την ευθύνη στα τραγικά θύματα.

Ο κ. Κατερινόπουλος, μιλώντας στο Star, με αφορμή τη νέα

έξαρση γυναικοκτονιών από τους συντρόφους τους, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Πρέπει εδώ να αποφασίσουν κάποιες τι θέλουν!»

Συγκεκριμένα, ο Θανάσης Κατερινόπουλος δήλωσε για το θέμα:

«Κατ’ αρχήν όποιος θέλει να φύγει είναι ελεύθερος να φύγει. Μπορεί να καταφύγει και στις εισαγγελικές και στις αστυνομικές αρχές και σε οργανώσεις γυναικών. Να αναφέρει το πρόβλημά της και από κει και πέρα θα προστατευθεί. Το θέμα όμως είναι το εξής: Θέλουν; Έχουμε δει περιπτώσεις γυναικών που δεν προσπάθησαν να φύγουν ή και αν έφυγαν τελευταία στιγμή ξαναγύρισαν για κάποιο λόγο.

Πρέπει εδώ να αποφασίσουν κάποιες τι θέλουν!»

Είναι απορίας άξιο αν στη «θεωρία» περί ευθύνης των θυμάτων συμπεριλαμβάνονται και οι γυναίκες που πράγματι βρήκαν τη δύναμη να εγκαταλείψουν τις κακοποιητικές τους σχέσεις, όπως έγινε στο τραγικό παράδειγμα της γυναικοκτονίας στη Μακρινίτσα του Πηλίου όπου το θύμα είχε καταφύγει στους γονείς της και ο πρώην σύντροφός της την εντόπισε και σκότωσε την ίδια, αλλά και τον αδελφό της.

Ο κ. Κατερινόπουλος μάλιστα, τα είπε αυτά, με αφορμή τις δύο τελευταίες γυναικοκτονίες, όπου η μία έγινε όταν η γυναίκα (Κρήτη) είπε στον σύντροφό της ότι θέλει να χωρίσουν, ενώ στην άλλη περίπτωση (Ζάκυνθος) το θύμα είχε η γυναίκα είχε υποβάλλει μήνυση εναντίον του συζύγου της για ενδοοικογενειακή βία όχι μία, αλλά δύο φορές.

Το… θεώρημα λοιπόν των γυναικών που«δεν ξέρουν τι θέλουν», μάλλον δεν επιβεβαιώνεται.

ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ; pic.twitter.com/obGwyLze0w

— Ιερώνυμος boss (@JeronymoBoss2) August 1, 2022

Keywords
Τυχαία Θέματα