Πρωτόγονοι vs άλογο: 1 – 0

Στη Κέρκυρα, ένα περήφανο άλογο βρίσκεται νεκρό στην άσφαλτο.
Μα καλά θα μου πείτε, τι δουλειά έχουν τα άλογα στους δρόμους;

Α δεν το ξέρατε; Στους δρόμους δεν κυκλοφορούν μόνο αυτοκίνητα και μηχανές. Κυκλοφορούν και άλογα. Χωρίς πινακίδες βέβαια, εντελώς παράνομο, αλλά κυκλοφορούν.
Και τι κάνουν;

Τραβάνε άμαξες. Α μπα; Γιατί τραβάνε άμαξες; Μα για να κάνουν κάποιοι και κάποιες τις βόλτες τους σαν πρίγκιπες, βασιλιάδες, βασίλισσες, πριγκίπισσες ή δε ξέρω και ‘γω τι άλλο.
Το συγκεκριμένο

άλογο λοιπόν τραβούσε την άμαξα σε μία ανηφόρα. Λίγο η πολύ ζέστη, λίγο η πολύ εξάντληση, λίγο η θάλασσα, λίγο το αγόρι μου και λίγο το κρασί το άλογο σταματάει.

Ο οδηγός της άμαξας, ένας τύπος πρωτόγονος με κοκαλάκι στα μαλλιά ο οποίος δεν μιλάει αλλά γρυλίζει, το μαστιγώνει για να ανέβει την ανηφόρα. Μη μας ζητήσουν και τα χρήματα πίσω οι πρίγκιπες και οι πριγκίπισσες. Οι βασιλιάδες και οι βασίλισσες.
Το άλογο πέφτει κάτω λιπόθυμο και λίγο μετά ξεψυχάει. Στην άσφαλτο.
Ένας περαστικός με ποδήλατο σταματάει να δει τι συμβαίνει με το άλογο όχι από κουτσομπολιό αλλά από ενδιαφέρον μήπως και μπορεί να βοηθήσει.

Την ιδια στιγμή ο πρωτόγονος οδηγός της άμαξας, αυτός με το κοκαλάκι στα μαλλιά που δε μιλάει αλλά γρυλίζει, του την πέφτει απειλώντας τον, λέγοντας “καλά λυπάσαι για το άλογο”; “άλλα 10 άλογα έχω”, ξεκινάει τα μπινελίκια, τον απειλεί με χαστούκια, αλλά επειδή κάτι τέτοιοι τύποι είναι εκτός των άλλων και θρασύδειλοι και ένας με έναν έχουν ένα φόβο μη κάτσει η στραβή και βρεθούν ξάπλα, σκάει μύτη η αγέλη που ανήκει ο πρωτόγονος και η οποία αποτελείτε από δύο άλλους πρωτόγονους και αυτοί με κοκαλάκι στα μαλλιά, με κάτι κρεμασμένα δόντια αρκούδας στα αυτιά τους και με κάτι ακονισμένα νύχια ελέφαντα στα ρουθούνια τους.
Ο ένας από αυτούς φεύγει με μένος να χτυπήσει τον ποδηλάτη, ο άλλος απλά παρατηρεί και ο αρχηγός της αγέλης που πρέπει να δώσει και το καλό παράδειγμα τον συγκρατεί.

Ο ποδηλάτης φεύγει με ελαφριά πηδηματάκια και κάπου εκεί σκάει και ένας αστυνόμος κρατώντας κάτι χαρτιά στα χέρια του επειδή προφανώς νόμιζε ότι θα έκοβε κάποια κλίση. Προφανώς στο νεκρό άλογο γιατί τώρα ποιος να τα βάλει με τους πρωτόγονους θρασύδειλους νταήδες που εκτός του ότι σκοτώνουν άλογα στη μέση του δρόμου απειλούν να σκοτώσουν και ανθρώπους;

Πρέπει να το πάρουμε απόφαση παιδιά. Ζούμε σε μία χώρα χωματερή, που άνθρωποι μεταφέρονται στα νοσοκομεία σε καρότσες αυτοκινήτων και πεθαίνουν σε αυτές, παιδιά ψάχνουν για μία καλύτερη πατρίδα και τους πνίγουν στις θάλασσες, ζώα ζούνε φυλακισμένα σε ζωολογικούς κήπους και αν καταφέρουν και δραπετεύσουν τα σκοτώνουν, παιδιά με σοβαρές ασθενείς περιμένουν χρόνια να κάνουν μία επέμβαση σοβαρή γιατί η λίστα είναι τεράστια, άνθρωποι πεθαίνουν σε ράντζα και άλογα πεθαίνουν στην άσφαλτο.

Ναι στην άσφαλτο. Και ρωτάω εγώ τώρα. Τι δουλειά είχε ένα άλογο στην άσφαλτο; Χωρίς πινακίδες;
Αλλά δε πειράζει. Μη λυπάστε. Έχουμε πολλά άλογα ακόμα.

Και έχουμε κι αυτούς τους πρωτόγονους τύπους, με το κοκαλάκι στα μαλλιά, τα δόντια αρκούδας κρεμασμένα στα αυτιά τους και τα ακονισμένα νύχια ελέφαντα στα ρουθούνια τους, που δεν μιλάνε αλλά γρυλίζουν, να σκοτώνουν άλογα στους δρόμους και να απειλούν ανθρώπους που απλά πλησίασαν από ενδιαφέρον. Μήπως και βοηθήσουν.

Και η δικαιοσύνη μαζί με το κράτος απλά τον παίζουν.
Εύγε.

Υ. Γ: Στη φώτο το νεκρό άλογο και οι δύο από τους τρεις πρωτόγονους κατοίκους της Χωματερής.* Αναδημοσίευση από το Facebook του Λούκυ Λουκ
Keywords
Τυχαία Θέματα