Πτώση Καναντέρ: Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις – Αναβάλλεται η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κύπρο

Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις κηρύχθηκε με απόφαση του Υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια, για τον θάνατο των δύο αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας μετά την πτώση του Καναντέρ στην Κάρυστο.

Mε απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από την 25η έως την 27η Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής –εν ώρα καθήκοντος– των αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του Καναντέρ, το οποίο κατέπεσε ενώ συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Κάρυστο

Ευβοίας.

Διαβάστε επίσης: Νεκροί οι δύο πιλότοι του καναντέρ που συνετρίβη στην Κάρυστο

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

«Πτώση Αεροσκάφους CL-215

Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών.

Σμήναρχος (Ι) Σωτήριος Μαγκώτσιος Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ»

Αναβάλλεται εξαιτίας της τραγωδίας στην Κάρυστο η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κύπρο

Την αναβολή της πρώτης επίσκεψης στην Κύπρο, από την ημέρα που επανεξελέγη πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου, κατόπιν συνεννόησης με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Δεν θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη τελικά το προγραμματισμένο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κύπρο, με το Μέγαρο Μαξίμου να ανακοινώνει την αναβολή του εξαιτίας του τραγικού συμβάντος της πτώσης του Καναντέρ στην Κάρυστο.

«Λόγω του τραγικού συμβάντος στην Κάρυστο, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και συμφώνησαν η αυριανή προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κύπρο να αναβληθεί για τις επόμενες ημέρες» αναφέρει η λιτή ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Σημειώνεται πως η πρώτη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κύπρο ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη, 26 Ιουλίου, όπου θα συναντιόταν με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Κατά τις σχετικές ανακοινώσεις, την ίδια ημέρα επρόκειτο να λάβει χώρα στη Λευκωσία σε επίπεδο ηγετών η τριμερής Σύνοδος Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ. «Η Ελλάδα εδραιώνει και ενισχύει τα περιφερειακά σχήματα συνεργασίας προς όφελος της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο» ανέφερε την περασμένη εβδομάδα το Μέγαρο Μαξίμου.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ήδη από τη Δευτέρα είχε γίνει γνωστό πως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπεντζαμίν Νετανιάχου είχε αναβάλει την επίσκεψή του στη Μεγαλόνησο, εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

Μήνυμα για την πτώση του Καναντέρ έγραψε νωρίτερα ο Μακρόν: Οι σκέψεις μας στον ελληνικό λαό

«Ένα ελληνικό Καναντέρ συνετρίβη στο νησί της Εύβοιας ενώ έδινε μάχη με τις φλόγες. Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες του πληρώματος, τους οικείους τους και τον ελληνικό λαό» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Στην ίδια ανάρτηση, τονίζει πως «η συμπαράστασή μας απευθύνεται στους ήρωες που, στην Ελλάδα, τη Γαλλία και παντού αλλού, ρισκάρουν τη ζωή τους κάθε καλοκαίρι για την κατάσβεση των πυρκαγιών».

Keywords
Τυχαία Θέματα