Ραγδαίες εξελίξεις: Κατεβαίνει στις εκλογές το ΕΑΝ του Κανελλόπουλου – Εκτός αναμέτρησης το κόμμα Κασιδιάρη

Με πλειοψηφία 9 προς 1 το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε να εμποδίσει την κάθοδο του κόμματος Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές.

Αντιθέτως, το κόμμα ΕΑΝ του Αναστάσιου Κανελλόπουλου, ο οποίος για σύντομο χρονικό διάστημα έγινε πρόεδρος του κόμματος Έλληνες, πήρε το πράσινο φως για την κάθοδο στις εκλογές.

Η

απαγγελία της απόφασης έγινε σε ανοιχτή διαδικασία με τη συμμετοχή και των δέκα μελών που απαρτίζουν τη σύνθεση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου. Η προεδρεύουσα της σύνθεσης, Ευδοξία Κιουπτσίδου, απήγγειλε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο πυρήνας του σκεπτικού των δικαστών είναι ότι το κόμμα Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη αποτελεί συνέχεια του κόμματος Χρυσή Αυγή, τα στελέχη της οποίας είχαν καταδικαστεί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Παράλληλα ο Άρειος Πάγος φαίνεται πως εντόπισε πρόσωπα που βρίσκονταν στο κόμμα της Χρυσής Αυγής και μεταπήδησαν σε αυτό του Κασιδιάρη, δίνοντας ακόμη περισσότερο την αίσθηση ότι πρόκειται για κόμματα συνδεδεμένα.

Πρόκειται για μια από τις ελάχιστες φορές στα χρονικά που ένα κόμμα «κόβεται» από τις εκλογές για λόγους ουσίας και όχι για τυπικούς λόγους.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε γίνει γνωστό ότι από τις εκλογές κόπηκαν και τα κόμματα των Μπογδάνου  – Εμφιετζόγλου, καθώς και εκείνο της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα