Ρόδος: Ανεξέλεγκτη για έκτη μέρα η φωτιά

Παραδομένη στις φλόγες είναι η Ρόδος, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει πευκοδάση κινείται εκτός ελέγχου σε πολλά μέτωπα χιλιομέτρων. Αργά τη νύχτα εκκενώθηκαν οι περιοχές Μάσαρη, Μαλώνας και Χαράκι καθώς περίπου στις 2 τα ξημερώματα εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους των παραπάνω περιοχών. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Μάσαρη, Μαλώνας και Χαράκι, εκκενώστε τώρα προς Ρόδο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών». Είχαν επίσης εκκενωθεί τα

χωριά της Λίνδου και της Καλάθου καθώς και του οικισμού των Πεύκων, όπως ανακοίνωσε με επείγουσα ειδοποίηση του το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής. Τα δύο χωριά και ο οικισμός είναι από τις πλέον τουριστικές περιοχές της Ρόδου.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί απεγκλωβισμός ατόμων δια θαλάσσης από τις περιοχές Γεννάδι και Κιοτάρι από το λιμενικό σώμα με τη συνδρομή ιδιωτικών σκαφών. Περίπου 2.500 άτομα έχουν απεγκλωβιστεί έως τώρα με τη συνδρομή του λιμενικού σώματος και ιδιωτικών σκαφών σε Κιοτάρι και Λάρδο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η φωτιά μπήκε και στο χωριό Λάερμα όπου κάηκαν σπίτια και μία εκκλησία. Παράλληλα, στο Κιοτάρι έχουν παραδοθεί στις φλόγες ξενοδοχεία, καταστήματα, οχήματα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες οι φλόγες έφτασαν και στο χωριό των Λαέρμων, ενώ στις φλόγες τυλίχθηκε η εκκλησία και ένα σπίτι του οικισμού.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που ανέβασε στο Facebook κάτοικος του νησιού, ξενοδοχεία, μαγαζιά, φαρμακεία και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα καίγονται στο Κιοτάρι.

Κιοτάρι… καίγονται ξενοδοχεία μαγαζιά φαρμακεία και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα. 22:50, 22/7/2023
(

Keywords
Τυχαία Θέματα