Σεισμός στην Αργολίδα: Άγνωστο αν ήταν ο κύριος σεισμός

Με προσοχή παρακολουθούν τη σεισμική ακολουθία στην Αργολίδα οι σεισμολόγοι, μετά τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίς το πρωί και έγινε αισθητός και στην Αττική.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε πως η περιοχή δεν χαρακτηρίζεται από έντονη σεισμικότητα, όμως πριν τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ είχαν καταγραφεί τέσσερις μικρότεροι σεισμοί, από 2 έως 3,5 Ρίχτερ. Ο ίδιος τόνισε πως δεν γνωρίζουμε αν

ο σεισμός των 4,8 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός, όμως γεγονός είναι ότι στην περιοχή δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα μεγάλα ρήγματα, όπως αυτά που υπάρχουν νοτιότερα, όμως δε φαίνονται να σχετίζονται με τον σεισμό, ενώ η έντασή του εκτιμάται ότι δεν είναι αρκετά μεγάλη ώστε να ενεργοποιήσει αυτά τα ρήγματα.

“Δεν είμαστε σίγουροι εάν είναι ο κύριος σεισμός, πρέπει να περιμένουμε”, δήλωσε και ο σεισμολόγος και διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Αθανάσιος Γκανάς, μιλώντας στην ΕΡΤ.

“Η συγκεκριμένη περιοχή, ο Αργολικός Κόλπος, έχει μεγάλα ρήγματα αλλά έχει αραιή σεισμικότητα. Επομένως θέλουμε λίγο χρόνο για να δούμε πώς θα εξελιχθεί”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γκανάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα