Σφαγή δίχως τέλος στη Γάζα: Στους 23.843 οι νεκροί

Συνεχίζεται το δράμα του παλαιστινιακού λαού στην Λωρίδα της Γάζας αφού τα θύματα από τις εγκληματικές πολεμικές ενέργειες του κράτους του Ισραήλ έχουν φτάσεις στις 23.843 από την τις 7 Οκτώβρη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, του παλαιστινιακού θύλακα οι τραυματίες ανέρχονται πλέον σε 60.317, ενώ σημειώνεται ότι χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια.

Στον σημερινό απολογισμό περιλαμβάνονται 135 Παλαιστίνιοι που έχασαν τη ζωή τους και 312 που τραυματίστηκαν το τελευταίο 24ωρο, πρόσθεσε το

υπουργείο Υγείας στην ανακοίνωσή του.

Τα θύματα είναι στην πλειονότητά τους γυναίκες, έφηβοι και παιδιά.

Δολοφόνησαν εν ψυχρώ μια γιαγιά που κρατούσε το εγγόνι της!

Στο μεταξύ αποτροπιασμό προκαλούν οι ειδήσεις που έρχονται από τη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με το Al-Jazeera, ισραηλινός ελεύθερος σκοπευτής σκότωσε «εν ψυχρώ» μια γιαγιά, η οποία κρατούσε από το χέρι το εγγόνι της!

Συγκεκριμένα, Συγγενείς της Hala Khreis, μιας Παλαιστίνιας γυναίκας που σκοτώθηκε από ισραηλινό ελεύθερο σκοπευτή στη βόρεια Γάζα, λένε ότι ο στρατιώτης την πυροβόλησε εσκεμμένα και εν ψυχρώ, παρόλο που κρατούσε το χέρι του μικρού εγγονού της που κουνούσε μια λευκή σημαία και περπατούσε κατά μήκος οδός εκκένωσης που είχε κηρυχθεί ασφαλής.

Η Khreis βρισκόταν στο μέτωπο μιας ομάδας Παλαιστινίων που είχαν λάβει εντολή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από τις ισραηλινές δυνάμεις. Τους είπαν από τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) ότι η διαδρομή θα ήταν ασφαλής και ότι είχε «εκκαθαριστεί» από τον ισραηλινό στρατό.

Τρεις έφηβοι πυροβολήθηκαν στη Δυτική Όχθη

Επίσης, τρεις Παλαιστίνιοι έφηβοι πυροβολήθηκαν κοντά σε παράνομο ισραηλινό οικισμό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Οι ισραηλινές στρατιωτικές επιθέσεις τις τελευταίες ώρες προκάλεσαν πολλά θύματα κοντά στην πόλη της Γάζας στα βόρεια και στη Νουσεϊράτ στο κέντρο, αναφέρει το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Στη συνοικία Daraj της πόλης της Γάζας, μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σκότωσε τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιους.

Στη γειτονιά al-Dawa, κοντά στη Nuseirat, ισραηλινοί βομβαρδισμοί σκότωσαν ή τραυμάτισαν δεκάδες άλλους. Πολλά θύματα εξακολουθούν να είναι παγιδευμένα κάτω από τα ερείπια, μεταδίδει το Al Jazeera.

Keywords
Τυχαία Θέματα