«Σφάζονται» στη ΝΔ: Βορίδης εναντίον Πέτσα και η κοπή πίτας στον Πειραιά

Η μάχη των εκλογών αντί να συσπειρώσει το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας λειτουργεί αντίστροφα, προκαλώντας εκτεταμένη εικόνα διάλυσης.

Πριν καλά-καλά προκηρυχθούν οι εθνικές εκλογές του 2023 οι κόντρες και οι αψιμαχίες μεταξύ γαλάζιων βουλευτών και στελεχών έχουν ανάψει για τα καλά. Μια μικρή γεύση αυτής της «έντασης» δίνει η παραπολιτική στήλη της Καθημερινής που φέρνει στο προσκήνιο δύο δυνατά «γαλάζια» επεισόδια.

Το ένα εξελίχθηκε στην κοπή πίτας της Μητρόπολης Πειραιά

και είχε στο επίκεντρο το «Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ το άλλο έχει να κάνει με δύο κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης. Τον Μάκη Βορίδη και τον Στέλιο Πέτσα…

«Ενα ασυνήθιστο επεισόδιο για… γιορτινές μέρες έλαβε χώρα στην κοπή πίτας της Μητρόπολης Πειραιά. Εκεί παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, η Δόμνα Μιχαηλίδου και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος όταν είδε την υφυπουργό τής άσκησε δριμεία κριτική για την… κριτική που ασκεί στο «Χαμόγελο του Παιδιού», αναφέρεται στο δημοσίευμα της Καθημερινής και στη συνέχεια διαβάζουμε:

«Ως γνωστόν, η υφυπουργός έχει ανοίξει σκληρό πόλεμο με τη δομή και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ την κάλεσε να μην το συνεχίσει, λέγοντας πως το «Χαμόγελο» κάνει κοινωνικό έργο. Πολλοί βέβαια βλέπουν ως αιτία του επεισοδίου τις επικείμενες εκλογές, καθώς η Δόμνα είναι αντίπαλος με τον νυν βουλευτή και γαμπρό του Κορκίδη, τον Γιάννη Μελά. Το επεισόδιο πάντως έληξε σύντομα και τουλάχιστον η Μιχαηλίδου έφυγε με χαμόγελο, αφού της έτυχε το φλουρί αμέσως μετά».

Τι συμβαίνει ανάμεσα στον Βορίδη και στον Πέτσα

«Οι «γαλάζιες» κόντρες πάντως, που έως τώρα ήταν εν υπνώσει, μπαίνοντας στην τελική ευθεία των εκλογών έρχονται στην επιφάνεια. Για παράδειγμα, στο υπουργείο Εσωτερικών ο υπουργός Μάκης Βορίδης και ο αναπληρωτής του, Στέλιος Πέτσας, είναι επισήμως αντίπαλοι, αφού πολιτεύονται στην ίδια περιφέρεια, την Ανατολική Αττική, και αυτό δεν μπορεί 3-4 μήνες πριν από τις εκλογές να μην επηρεάζει τη σχέση τους και μαζί το υπουργείο, που είναι κομμένο στα δύο», μας πληροφορεί η «Κ».

Keywords
Τυχαία Θέματα