Σήμερα στο Καπανδρίτι η κηδεία του Χρόνη Μίσσιου

Η κηδεία του Χρόνη Μίσσιου θα γίνει σήμερα Τετάρτη στις 2 μετά το μεσημέρι στο Μικροχώρι Καπανδριτίου.

Ο συγγραφέας των αφηγημάτων «Καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς» και «Χαμογέλα, ρε… Τι σου ζητάνε;» Χρόνης Μίσσιος άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Τρίτης 20 Νοεμβρίου, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο. Ήταν 82 ετών.

Για τον θάνατο του Χρόνη Μίσσιου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας έστειλε το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα:

«Ο θάνατος

του Χρόνη Μίσσιου αποτελεί σημαντική απώλεια όχι μόνο για τον Ελληνικό πολιτισμό και τα Γράμματα, αλλά για την Ελλάδα. Υπήρξε αυθεντικός ιδεολόγος και δημιουργός, τίμιος αγωνιστής σε ταραγμένα χρόνια, ένας σεμνός άνθρωπος που δίδαξε –πρώτα απ’ όλα– με το παράδειγμα της ζωής του. Η προσωπική του ηθική θα μας λείψει όσο και η σκέψη του. Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Στη ζωή του Χρόνη Μίσσιου αποτυπώνεται με τον πιο εύγλωττο τρόπο ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας της Αριστεράς της πατρίδα μας.
Γιός καπνεργάτη, δεν μπόρεσε να τελειώσει το δημοτικό για οικονομικούς λόγους, εντάχθηκε στην Αντίσταση τα χρόνια της κατοχής, κυνηγήθηκε στην διάρκεια του εμφυλίου, ενώ φυλακίστηκε και κατά τη διάρκεια της Χούντας.
Ο μοναδικός αυθεντικός λαϊκός και ανθρώπινος τρόπος γραφής του και το ανοιχτό του πνεύμα, τον έκαναν αγαπητό όχι μόνο στον κόσμο της Αριστεράς αλλά και ευρύτερα.
Όσοι τον γνωρίσαμε από κοντά ή μέσα από τα βιβλία του, θα τον θυμόμαστε με συγκίνηση και θαυμασμό.
Η ΠΣΕ του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους δικούς του και σε όλους όσους τον αγάπησαν»

Για το θάνατο του Χρόνη Μίσσιου, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φ. Κουβέλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Χρόνης Μίσσιος υπήρξε ένας σημαντικός αγωνιστής της Αριστεράς. Συνεπής στους αγώνες του (Εθνική Αντίσταση, καταδίκη εις θάνατον, πολυετής φυλακή και εξορία), συνεπής και στον αντιδογματισμό και στην ελευθερία της σχέσης του με την Αριστερά. Αναθεωρώντας διαρκώς την αντίληψή του για την πολιτική και αναζητώντας τη σύγχρονη Αριστερά και τα προτάγματά της, στα χρόνια της Μεταπολίτευσης στράφηκε περισσότερο στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών. Στα βιβλία του αποτύπωσε την εποχή του και τη συμμετοχή του στο αριστερό κίνημα με την ίδια ευθύτητα και αντισυμβατικότητα που χαρακτήριζε την πολιτική του διαδρομή.
Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του Χρόνη Μίσσιου και τα συλλυπητήριά μου στους οικείους του».

Το γραφείο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση

Ο Χρόνης Μίσσιος έφυγε, το έργο του θα μας συντροφεύει…

Ο Ελληνικός Πολιτισμός και το Οικολογικό Κίνημα στη χώρα μας αποχαιρετούν το Χρόνη Μίσσιο. Ο Μίσσιος, καταδικασμένος από το εμφυλιακό καθεστώς σε θάνατο στην ηλικία των δεκαεπτά χρονών, ποινή που ευτυχώς δεν εκτελέστηκε, παρέμεινε επί πολλά χρόνια πολιτικός κρατούμενος και εξόριστος στις τρεις πρώτες μεταπολεμ

Keywords
Τυχαία Θέματα