Σοκαριστικά βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση στην καθολική εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη

Στα πλάνα διακρίνονται οι δράστες να βαδίζουν με αργά βήματα και τα χέρια στις τσέπες, λίγο πριν φτάσουν στην εκκλησία Santa Maria στη γειτονιά Σαριγιέρ. Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές βρίσκεται σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Τα δύο άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους με μάσκες έκαναν έφοδο στην εκκλησία κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας και άρχισαν να πυροβολούν.

Sarıyer’de Santa Maria Kilisesi’nde bir kişiyi öldüren maskeli iki saldırganın kiliseye geldiği anlar, bir binanın güvenlik kamerasına yansıdı.

— Yeni Şafak (@yenisafak)

January 28, 2024

Ένα δεύτερο βίντεο καταγράφει τη στιγμή των πυροβολισμών μέσα στην εκκλησία.

Όπως φαίνεται σε αυτό το βίντεο, ένας ιερέας μπαίνει στην εκκλησία και τον ακολουθούν οι δύο μασκοφόροι, οι οποίοι ανοίγουν πυρ. Φαίνεται πώς το θύμα είναι ένας καθολικός ιερέας. Αμέσως οι πιστοί πέφτουν κάτω για να καλυφθούν ενώ οι δράστες φεύγουν ανενόχλητοι.

Kilisedeki saldırı anı kamerada❗️

▪️İstanbul Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini sırasında yapılan silahlı saldırı anının görüntüleri ortaya çıktı.

▪️Saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti.pic.twitter.com/DCB5T2IGEG

— EHA MEDYA (@eha_medya) January 28, 2024

Σε ανακοίνωσή του ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια καταδικάζει την επίθεση και δήλωσε ότι συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα