Παπακωνσταντίνου: Δεν έκανα καμία αλλοίωση στο usb

«Εγώ δεν έκανα καμία αλλοιώση στο usb» επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατά τη συζήτηση της πρότασης για την επέκταση των κατηγοριών. Όπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου «παρακολούθησα με κατάπληξη τις αντιδράσεις Διώτη και Βενιζέλου. Τι ακριβώς τους

εμπόδισε να αξιοποιήσουν τη λίστα; Η έλλειψη του χαρτιού των Γάλλων; Το ΣΔΟΕ μπορεί να ελέγχει και ανώνυμες καταγγελίες. Γιατί δεν σήκωναν τα τηλέφωνα Διώτης και Βενιζέλος; Γιατί δεν ρωτούσαν την ίδια την Λαγκάρντ; Τι έκανε ο Βενιζέλος; Ζήτησε πληροφορίες ο Βενιζέλος από τον Διώτη;

Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε επίσης «στόχος είναι να βρουν ένα βολικό θύμα. Οδήγησα στη φυλακή μεγαλοφοροφυγάδες. Έχουν καταρρεύσει όλες οι θεωρίες συνωμοσίας. Τι απόμεινε; Η Λίστα Λαγκάρντ. Εγκαλείται αυτός που ζήτησε τη διερεύνησή της κι όχι αυτοί που την απόκρυψαν».

Αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είπε «Ο κ. Βενιζέλος είχε το θράσος να με ταυτίσει με τον Τσοχατζόπουλο. Δεν υπερασπίστηκα εγώ τον Τσοχατζόπουλο, αλλά ο κ. Βενιζέλος» και συνέχισε «γιατί ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος είχε στην κατοχή του επί 16 μήνες τη Λίστα, δεν με ρώτησε για τη Λίστα Λαγκάρντ;»

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επεσήμανε: «από το Δεκέμβριο του 2012 το ΣΔΟΕ δεν έχει καταφέρει να ολοκληρώσει τον έλεγχο σε τρία πρόσωπα. Έδωσα 20 ονόματα για να επικεντρωθεί η προσπάθεια στα μεγαλύτερα ποσά. Πόσα χρήματα έχει βγάλει μέχρι σήμερα το ελληνικό Δημόσιο από τη Λίστα Λαγκάρντ; Είναι υποκρισία να διευρυνθεί το κατηγορητήριο σε βάρος μου για τα διαφυγόντα ποσά. Τί θα έπρεπε να ισχύσει για τους διαδόχους μου στο υπουργείο Οικονομικών ή τους προκατόχους μου; Δεν λέω να ξεκινήσει κυνήγι μαγισσών, αλλά τέτοιες μεθοδεύσεις λειτουργούν ως άλλοθι απραξίας. Έδωσα όλες μου τις δυνάμεις σε μια μπόρα χωρίς προηγούμενο. Εγώ προσπάθησα, άλλοι δεν προσπάθησαν. Υπάρχει κίνδυνος να θεωρηθούν παράνομες οι έρευνες του ΣΔΟΕ. Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Γαλλίας έκρινε παράνομες αντίστοιχες αποφάσεις της γαλλικής διοίκησης.»

Ολοκληρώνοντας τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών «Θα υπερασπιστώ μέχρι τέλους την τιμή και την υπόληψή μου».

Keywords
Τυχαία Θέματα