Στις 9 Δεκεμβρίου αρχίζει η δίκη για τη Marfin

Για τις 9 Δεκεμβρίου προσδιορίστηκε η δίκη για τον φονικό εμπρησμό στην Marfin, στην οδό Σταδίου στις 5 Μαΐου του 2010, που είχαν χάσει τη ζωή τους η Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η Παρασκευή Ζούλια και ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αναμένεται καθίσουν ο Θ. Σ. και ο Π. Α., ο οποίος κατηγορείται για την εμπρηστική επίθεση στο βιβλιοπωλείο

«Ιανός», την ίδια ημέρα. Οι δύο κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατά περίσταση κατηγορίες για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας και απρόκλητη φθοράς ξένης περιουσίας.

Στο βούλευμα – κόλαφος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αναφέρεται συγκεκριμένα ότι οι κατηγορούμενοι υλοποίησαν οργανωμένο σχέδιο με σκοπό να προκαλέσουν τον θάνατο ανθρώπων.

«Στην Αθήνα στις 5/5/2010 ο Θ.Σ., ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ενεργώντας εκ προθέσεως και από κοινού με έτερους δύο άγνωστους εισέτι δράστες, σκότωσε άλλους. Και πιο συγκεκριμένα, ενεργώντας κατόπιν συναποφάσεως με κοινή δράση και κοινό ανθρωποκτόνο δόλο, με άλλους δύο άγνωστους εισέτι δράστες, σε κατάσταση ψυχικής ηρεμίας και γνωρίζοντας ότι εντός του επί της οδού Σταδίου αριθ.23 στην Αθήνα κείμενου διώροφου κτιρίου ευρίσκοντο άνθρωποι, αφού εις εκ των δύο αυτών άγνωστων δραστών έθραυσε τους υαλοπίνακες της προσόψεως του εν λόγω διώροφου κτιρίου, στο ισόγειο του οποίου στεγαζόταν το υποκατάστημα της ανωνύμου τραπεζικής εταιρείας με την επωνυμία «MARFIN-EGNATIA BANK» και ο έτερος δράστης περιέβρεξε με εύφλεκτο υγρό εσωτερικά, τμήμα της αριστερής πλευράς του ισόγειου χώρου του εν λόγω κτιρίου, ο Θ.Σ. εκσφενδόνισε εντός του κτιρίου αυτού ενεργοποιημένο αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό-βόμβα μολότωφ, προξενώντας έκρηξη και εντεύθεν πυρκαγιά εντός του ως άνω κτιρίου, εξαιτίας της οποίας ως μοναδικής ενεργούς αιτίας επήλθε ο θάνατος της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσάκαλη…» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βούλευμα.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους, ενώ σημειώνεται ότι αμφότεροι αρνούνται τις κατηγορίες και υποστηρίζουν πως έχουν στοχοποιηθεί λόγω της προέλευσής τους από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα