Στους δρόμους σήμερα οι φοιτητές για το σχέδιο Αθηνά

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα σπουδαστές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι σπουδαστές εκφράζουν την αντίθεσή τους στο σχέδιο «Αθηνά», με το οποίο προωθούνται καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Να σημειωθεί ότι σήμερα πραγματοποιείται ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή,

αναφορικά με την τροπολογία με την οποία προωθείται το σχέδιο «Αθηνά» έπειτα από πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και των ανεξαρτήτων βουλευτών, Γιάννη Μιχελογιαννάκη και Νίκου Νικολόπουλου.

Ο χορός των κινητοποιήσεων ξεκινά στη Θεσσαλονίκη. Στις 11:00 η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών της πόλης οργανώνουν συγκέντρωση μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Στην κινητοποίηση θα συμμετέχουν φοιτητές από τις Σέρρες.

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 13:00 στην Ομόνοια. Στη συγκέντρωση συμμετέχουν οι Σπουδαστικοί Σύλλογοι ΑΣΠΑΙΤΕ, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΕΥΠ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πάτρας, ΣΤΕΦ, ΣΔΟ και ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Ηρακλείου, ΤΕΙ Ρεθύμνου, ΣΤΕΦ και ΣΔΟ του ΤΕΙ Καβάλας, ΣΤΕΦ και ΣΔΟ του ΤΕΙ Κοζάνης, ΣΔΟ ΤΕΙ Λάρισας, ΤΕΙ Λαμίας, ΤΕΙ Μεσολογγίου, ΤΕΙ Λευκάδας, οι σύλλογοι οικότροφων Εστίας ΑΣΠΑΙΤΕ, Εστίας ΤΕΙ Χαλκίδας και Εστίας ΤΕΙ Ηρακλείου. Την κινητοποίηση στηρίζουν επίσης οι φοιτητικοί σύλλογοι Μαθηματικού και Φυσικού Πάτρας, Πληροφορικής Χαροκόπειου και ο σύλλογος οικότροφων Εστίας Πανεπιστημίου Πάτρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα