Στριμωγμένη στην γωνία η κυβέρνηση-«Ανοιχτός πόλεμος» από αντιπολίτευση και Μαρινάκη για την «μονταζιέρα»

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις μετά τις αποκαλύψεις για τη μονταζιέρα στα Τέμπη καθώς σύσσωμη η αντιπολίτευση σφυροκοπά την κυβέρνηση Μητσοτάκη για το σκηνικό συγκάλυψης που έστησε ήδη από τις πρώτες ώρες της τραγωδίας.

Όλα ξεκίνησαν από το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», για τη συρραφή δύο συνομιλιών από τη νύχτα του δυστυχήματος στα Τέμπη. Πρόκειται για αλλοίωση συνομιλιών του σταθμάρχη με μηχανοδηγούς στη Λάρισα, που «ξεριζώθηκαν» παράνομα από το σύστημα καταγραφών επικοινωνιών του ΟΣΕ,

λίγες μόλις ώρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Στριμωγμένη στην γωνία η κυβέρνηση

Το Μέγαρο Μαξίμου αισθάνεται στριμωγμένο στη γωνία, καθώς η αποκάλυψη έγινε από το εκδοτικό συγκρότημα του εφοπλιστή – ιδιοκτήτη της Alter Ego Β. Μαρινάκη, το οποίο δείχνει αποφασισμένο να περάσει δυναμικά από τις υπόγειες παρασκηνιακές μάχες στον ανοιχτό πόλεμο με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι δύο πλευρές έχουν πάρει θέση μετωπικής σύγκρουσης πλέον, κάτι που επιβεβαιώθηκε από τη χθεσινή, άκρως επιθετική ανακοίνωση της κυβέρνησης δια του εκπροσώπου της Π. Μαρινάκη, ο οποίος έκανε λόγο για «ισχυρά οικονομικά συμφέροντα» που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα.

Πυρά από την αντιπολίτευση

Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι αύριο, Τρίτη θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση, ενώ ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το προχώρησε, ζητώντας την παραίτηση του Κ. Μητσοτάκη και τη διενέργεια εκλογών με διεθνείς παρατηρητές μάλιστα για να διαφυλαχτεί το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας.

Κυρίαρχη εκτίμηση στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι ότι το έγκλημα των Τεμπών θα παραμείνει στην αιχμή της επικαιρότητας τους επόμενους προεκλογικούς μήνες και ότι θα τροφοδοτεί σταθερά την επικαιρότητα με εξελίξεις που θα προκύπτουν από τις κρίσιμες δικαστικές έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, τόσο εντός της χώρας, όσο και στο πλαίσιο της Γενικής Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας. Υπουργοί και βουλευτές μάλιστα, εκτιμούν ότι το δημοσίευμα «βόμβα» αποτελεί τη θρυαλλίδα ραγδαίων εξελίξεων, οι οποίες είναι πολύ πιθανό να επιβεβαιώσουν αυτό που πολλάκις έχει καταγραφεί στη μεταπολίτευση, ότι δηλαδή, όταν αρχίσει να …ξηλώνεται το πουλόβερ, δεν υπάρχει επιστροφή!

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού πραγματοποιούν αλλεπάλληλες συσκέψεις προκειμένου να χαράξουν τη «γραμμή άμυνας» του Μεγάρου Μαξίμου τόσο έναντι του συγκροτήματος Μαρινάκη όσο βεβαίως και έναντι της αντιπολίτευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα