Συγκλονίζει πατέρας που η κόρη του κάνει χρήση ναρκωτικού «σίσα» και έχει φύγει από το σπίτι

Με αφορμή τον τραγικό θάνατο της 16χρονης στο Βύρωνα από υπερβολική δόση κοκτέιλ ναρκωτικών ουσιών και την αύξηση στη χώρα μας της διακίνησης της ουσίας «σίσα», της λεγόμενης «κοκαΐνης των φτωχών», ένας πατέρας μιας 22χρονης που έχει βυθιστεί στο σκοτάδι λόγω χρήσης «σίσα», βγάζει κραυγή απόγνωσης και ζητά βοήθεια για να σωθεί η κόρη του.

Η ναρκωτική ουσία «σίσα» κρύβει συνθετικές προσμίξεις –ακόμα άγνωστες- που επιδρούν στο κεντρικό νευρικό σύστημα και προκαλεί μόνιμες βλάβες, πολύ περισσότερες από τα ήδη γνωστά ναρκωτικά!

Στον ΣΚΑΪ μίλησε γονιός, η 22χρονη κόρη του  είναι χρήστης

του «σίσα», με τον ίδιο να περιγράφει με δραματικό τρόπο να όσα βιώνει η οικογένειά του.

«Άκουσα για το κορίτσι στον Βύρωνα και πήγε το μυαλό μου στην κόρη μου. Είναι πολύ επιθετική, ζει σε μια άλλη πραγματικότητα. Την βλέπω ότι πεθαίνει και δεν ξέρω τι να κάνω. Περιμένω πότε θα χτυπήσει το τηλέφωνο και θα μου πουν να πάω να μαζέψω το πτώμα. Βλέπω το παιδί μου να πεθαίνει και δεν ξέρω τι να κάνω. Γυρίζει κάπου στην Αθήνα και δεν ξέρουμε που είναι. Πώς να βοηθήσω το παιδί μου; Σε 2-3 μήνες θα έχει πεθάνει», ανέφερε ο πατέρας της 22χρονης.

Η οικογένειά της δεν μπορεί να τη βοηθήσει γιατί είναι ενήλικη και δεν τους δίνει ο νόμος το δικαίωμα να επέμβουν, συνέχισε ο πατέρας, ο οποίος είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζει που είναι η 22χρονη.

«Το τελευταίο δίμηνο κάνει τακτικά, δεν ξέρω το προηγούμενο διάστημα πόσο τακτικά έκανε. Το τελευταίο δίμηνο έχε γίνει πολύ δύσκολη η κατάσταση, είναι πάρα πολύ επιθετική. Το κακό είναι ότι η κόρη μου 22 ετών θεωρείται ενήλικη και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Εκεί έχω εγώ μια ένσταση ως προς το ότι θέλουμε να τη βοηθήσουμε και δεν μας δίνει ο νόμος το δικαίωμα. Όταν της είπαμε να πάμε σε κέντρο, έφυγε από το σπίτι. Πώς να βοηθήσω το παιδί μου; Από τη στιγμή που δεν μου δίνει το δικαίωμα το κράτος να κάνω τίποτα; Εδώ που έχει φτάσει, σε 2-3 μήνες θα έχει πεθάνει. Εφόσον φτάνει ένα παιδί στο τελευταίο στάδιο, θα έπρεπε αντί να το περιμένουμε να πεθάνει, να μας δίνει το δικαίωμα με το ζόρι να το κλείσουμε σε ένα κέντρο αποτοξίνωσης. Δεν μπορεί ένα παιδί 22 ετών που έχει κάψει τον εγκέφαλό του από τη σίσα να σκεφτεί αυτή τη στιγμή, πρέπει να σκεφτούμε εμείς γι’ αυτήν. Δεν θέλει να δει κανέναν. Άρνηση στα πάντα».

Σε ερώτηση για το πώς ήταν η κοπέλα πριν ξεκινήσει τη χρήση ναρκωτικών, ο πατέρας της είπε:

«Ήμουν ευτυχισμένος που ήμουν γονέας της. Πανέξυπνη στο σχολείο, εύχαρη, πανέμορφη και ξαφνικά έχει καταλήξει σε αυτή την κατάσταση. Είμαι σε απόγνωση».

Σε τραγική κατάσταση η οικογένεια της 16χρονης από τον Βύρωνα – Ζητάει δικαίωση

Δικαίωση ζητάει η οικογένεια της 16χρονης που «έσβησε» έπειτα από υπερβολική χρήση ναρκωτικών και κοκτέιλ φαρμάκων από ναρκέμπορους στον Βύρωνα.

Η 16χρονη που τα τελευταία χρόνια, είχε βυθιστεί στον κόσμο των ναρκωτικών, διατηρούσε σχέση με τον 22χρονο -πλέον προφυλακισμένο.

«Ο 22χρονος διατηρούσε σχέση με την 16χρονη στο παρελθόν. Στην αρχή πούλαγε χασίς και αργότερα εμφανίστηκαν τα αλλά, τα πιο περίεργα. Μου έλεγαν κι εμένα “κάνε αυτό” (διακίνηση). Είναι ελάχιστες οι φορές που έκανα διακίνηση. Δεν με δέρνανε κιόλας αλλά προσπαθούσαν να με πείσουν», λέει στον ΑΝΤ1 φίλος της 16χρονης.

«Η 16χρονη ήταν στο “τοπ επίπεδο”, δηλαδή ήταν χειρότερα από όλα τα παιδιά της παρέας. Με το που έμπαιναν ναρκωτικά στη μέση, το μυαλό της ήταν μόνο εκεί. Έπινε σίσα, ηρωίνη. Ξέφευγε, αναζητούσε ναρκωτικά και μου την “έσπαγε” πολύ αυτό. Ζητούσε χασίς, κοκαΐνη, μεθαδόνη. Στο σπίτι στο Βύρωνα υπήρχε “κωδεΐνη”. Ήμουν μπροστά όταν η 16χρονη έκανε υγρή μεθαδόνη», αναφέρει ένας ακόμα φίλος της 16χρονης.

Η οικογένεια της 16χρονης είχε προσπαθήσει πολλές φορές να πείσει το κορίτσι να ενταχθεί σε πρόγραμμα απεξάρτησης. Είχε εισαχθεί σε ψυχιατρική κλινική για να παλέψει με τον εθισμό. Ένα μήνα πριν από το θάνατο της είχε φύγει από το σπίτι της με την οικογένεια της να απευθύνει δημόσια έκκληση για την επιστροφή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα