ΣΥΡΙΖΑ: Αντίστροφη μέτρηση για την μάχη της κάλπης

Το κόμμα, ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, οι υποψήφιοι και τα επιτελεία τους έχουν στραμμένο το βλέμμα στην Κυριακή αναμένοντας αν θα επιβεβαιωθεί η εικόνα που έχει διαμορφωθεί ότι οι βασικοί αντίπαλοι που θα μπουν στον δεύτερο γύρο είναι η Έφη Αχτσιόγλου και ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς και αν η μεταξύ τους μάχη θα είναι «ντέρμπι».

Στο διάστημα που προηγήθηκε οι υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν την πολιτική τους πλατφόρμα αλλά και να μιλήσουν για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του κόμματος. 

Tο ποιος κατάφερε να τους πείσει και με πιο αφήγημα, θα το γνωρίζουμε αν όχι αύριο, σίγουρα την επόμενη Κυριακή.

Το στοίχημα παραμένει η ενισχυμένη συμμετοχή ώστε σε ένα πρώτο επίπεδο η εικόνα από τον κόσμο που θα έρθει να ψηφίσει και θα δείξει ότι ενδιαφέρεται για τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ να είναι τέτοια που να αντιστοιχίζεται με ένα κόμμα που διατρανώνει ότι είναι και επιθυμεί να παραμείνει ένα μεγάλο κόμμα εξουσίας που θέλει να εκπροσωπεί την κοινωνική πλειοψηφία.

Από εκεί και πέρα μένει να φανεί υπέρ ποιου ή ποιων υποψηφίων θα λειτουργήσει τυχόν αυξημένη συμμετοχή ή αντίθετα, τυχόν υποτονική συμμετοχή, αν θα ψηφίσουν παλαιά και παλαιότερα μέλη, αν θα προσέλθουν καινούρια, κλπ. Επισήμως πήχης δεν υπάρχει, οι απαισιόδοξοι βλέπουν να προσέρχονται στις κάλπες από 40 με 45.000 κόσμου ενώ άλλοι κάνουν εκτιμήσεις για 50.000 ή και λίγο παραπάνω, με την ελπίδα το τελικό νούμερο να πλησιάσει το μισό του αριθμού μελών που προσήλθαν για την εκλογή Τσίπρα (γύρω στις 70 – 75.000 αν αναλογιστεί κανείς ότι στην κάλπη του Αλέξη Τσίπρα προσήλθαν 150.000 μέλη από τα οποία οι 110.000 ήταν νέα μέλη).

Το μεγάλο στοίχημα γοα τον  ΣΥΡΙΖΑ είναι να οργανωθεί ξανά και με συγκεκριμένο πρόγραμμα, μέθοδο και δομές σε πλήρη λειτουργία να διεκδικήσει εκ νέου την εξουσία. Να μην είναι απλώς ένα κόμμα διαμαρτυρίας. Ηταν κάτι που είχε τόνισε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας μεταξύ των δύο πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα