ΣΥΡΙΖΑ για Ντογιάκο: Ελπίζουμε να ερευνήσει και τα 11 ατυχήματα από το 2020 έως το 2023

Στην προσπάθεια συμψηφισμού που επιχειρεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος ανοίγοντας ξανά την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στο Άδενδρο το 2017, απαντά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι «ασφαλώς και να γίνει» η έρευνα για το δυστύχημα του 2017, ζητώντας όμως, αντίστοιχη σπουδή και στα 11 ατυχήματα που μεσολάβησαν από το 2020 έως το 2023.

«Οι έρευνες της Δικαιοσύνης πρέπει

να ρίξουν φως στην αλήθεια που αναζητούν αυτή τη στιγμή τα θύματα, οι οικογένειές τους και η ελληνική κοινωνία.

Ο κ. Ντογιάκος διέταξε έρευνα για το δυστύχημα του 2017 στο Άδενδρο. Ασφαλώς και να γίνει.

Ελπίζουμε να επιδείξει την ίδια επιμέλεια και να διατάξει αντίστοιχες έρευνες και για τα 11 σιδηροδρομικά ατυχήματα από το 2020 έως το 2023», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

«Ταυτόχρονα διερωτόμαστε γιατί μέχρι στιγμής δεν έχει μεριμνήσει προκειμένου να γίνουν επιτόπιες έρευνες στα γραφεία στην Αθήνα του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ και της εταιρίας Hellenic Train προκειμένου να κατασχεθεί κάθε έγγραφο, αλληλογραφία, εξώδικο, ηχογραφημένες συνομιλίες και κάθε στοιχείο που είναι κρίσιμο για την αποκάλυψη της αλήθειας.

Τώρα, όχι 6 χρόνια μετά».

Υπενθυμίζεται ότι σε μια ακόμη προσπάθεια συμψηφισμών επιδίδεται όπως όλα δείχνουν ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος με παραγγελία του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο το 2017 το οποίο κόστισε τη ζωή σε τρεις πολίτες, προκειμένου να διαπιστώσει αν είχαν διαπραχθεί αδικήματα από υπηρεσιακούς ή άλλους παράγοντες, σχετικά με την τότε κατάσταση του δικτύου.

Την ίδια στιγμή, δηλαδή, που η χώρα συνταράσσεται από το δυστύχημα στα Τέμπη, ο ανώτατος εισαγγελέας ανοίγει ξανά μια υπόθεση η οποία έχει κριθεί στα δικαστήρια και έχει καταλήξει στην αθώωση του μοναδικού κατηγορούμενου, που ήταν ο δεύτερος μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας, προκειμένου να βάλει στο «κάδρο» άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ενδεικτικό της πολιτικής στόχευσης της επιλογής του κ. Ντογιάκου να ανοίξει μια υπόθεση του 2017 που έχει κριθεί δικαστικά, είναι το γεγονός ότι όχι μόνο ο Εισαγγελέας εμπλέκει άλλες υποθέσεις στην αναζήτηση των ευθυνών για το δυστύχημα των Τεμπών, αλλά περισσότερο, το γεγονός ότι το κάνει επιλεκτικά, παρακάμπτοντας τα οκτώ ατυχήματαπου είχαν γίνει από τονΑύγουστο του 2020 έως και τον Οκτώβριο του 2021, και για τα οποία η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, είχε ενημερώσει προσωπικά με επιστολής της τον τότε υπουργό Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, όπως αποκάλυψε χθες το Documento, και τα 3 ατυχήματα που είχαν γίνει από τον Αύγουστο του 2022 έως τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα