Ταριχεύεται ο Τσάβες, η ΕΕ σνομπάρει την κηδεία του

Το σώμα του Ούγκο Τσάβεζ, η κηδεία του οποίου πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή το απόγευμα παρουσία 55 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, θα ταριχευτεί στο πρότυπο των Βλαντιμίρ Λένιν, Χο Τσι Μινχ και Μάο Τσετούγκ και θα εκτίθεται σε μουσείο. Ήδη, εξάλλου, περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αποτίσει φόρο τιμής στη σορό του εκλιπόντος προέδρου της Βενεζουέλας. Στην πρωτεύουσα Καράκας βρίσκονται από την Τετάρτη οι στενοί του φίλοι, οι πρόεδροι της Βολιβίας, Εβο

Μοράλες και της Ουρουγουάης, Χοσέ Μουχίκα, καθώς και η ομόλογός τους της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες. Την Πέμπτη αφίχθη ο πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, αλλά ο αδερφός του Φιντέλ δεν κατάφερε να ταξιδέψει λόγω προβλημάτων υγείας.
Την ίδια ώρα, ωστόσο, αλγεινή εντύπωση προκαλεί το σνομπάρισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην κηδεία Τσάβες, αφού κανένας ηγέτης κράτους-μέλους της δεν πρόκειται να παρευρεθεί σε αυτή.

Στο μεταξύ, σήμερα πραγματοποιείται και η ορκωμοσία του μεταβατικού προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαντούρο, με τις προεδρικές εκλογές να αναμένεται να διεξαχθούν εντός διαστήματος ενός μηνός.

Keywords
Τυχαία Θέματα