Θεσσαλία: «Ο Βλοχός δεν πρόκειται να κατοικηθεί τον χειμώνα»

Όλα όσα έλεγαν οι κάτοικοι του χωριού φαίνεται πως επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Βλοχού, Γιάννης Κούκας.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η καταστροφή είναι βιβλική και δεν πρόκειται τον χειμώνα να μπορεί να μπορέσει κατοικηθεί ξανά, ενώ ανέφερε ότι μετά τον «Ιανό» το χωριό είχε ζητήσει βοήθεια απ’ την πολιτεία και αυτή δεν ήρθε ποτέ.

Πιο συγκεκριμένα τόνισε: «Είναι βιβλική η καταστροφή», όπως είπε, δείχνοντας το σημείο όπου βρισκόταν ένα πρόβατο πνιγμένο πάνω σε σκεπή. Σημειώνεται ότι στις στέγες είναι εμφανής η γραμμή μέχρι την οποία έφτασαν τα

νερά, ξεπερνώντας τα 3 μέτρα ύψος μέσα στον οικισμό.

Το νερό δεν έχει φύγει ακόμη», συνέχισε ο ίδιος, «όσο πάμε προς τα πίσω, το χωριό έχει κοντά 70-80 πόντους νερό.

Μετά τον Ιανό το 2020, είχε δημοσιευτεί στις εφημερίδες τι είχαμε ζητήσει από την Περιφέρεια: ενίσχυση αναχωμάτων, αντλίες για το αντλιοστάσιο … τίποτα δεν έγινε. Έγιναν 680 μέτρα από τα 8,2 χιλιόμετρα.

Δεν προβλέπεται να ξανάρθει το νερό γρήγορα εδώ. Και το θέλουμε για να καθαρίσουμε τα σπίτια μας και να φύγουμε, ο καθένας όπου μπορέσει να πάει. Το χωριό δεν πρόκειται να κατοικηθεί το χειμώνα, το βλέπετε. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπεις μέσα. Δεν μπορούν να μείνουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα