Τι λένε όσοι δεν υπερψήφισαν την άρση της βουλευτικής ασυλίας της ΧΑ

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για την άρση βουλευτικής ασυλίας των 6 βουλευτών της Χρυσής Αυγής, τα μέλη του κοινοβουλίου που δεν ψήφισαν υπέρ στη διαδικασία προέβησαν σε… «απολογίες».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος επεσήμανε ότι το «άκυρο» ψηφοδέλτιο που έριξε για την άρση της ασυλίας τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής

οφείλεται στο γεγονός ότι και τα τρία ονόματα βρίσκονταν σε μία ενότητα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ενώ ο ίδιος ήθελε να ψηφίσει κατά της άρσης της ασυλίας του Παναγιώτη Ηλιόπουλου.

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος, εξηγώντας το «παρών» στο αίτημα άρσης ασυλίας του Ηλία Παναγιώταρου, υπογράμμισε ότι διαφωνεί με την ασάφεια με την οποία οι δικαστικές αρχές περιγράφουν τα αδικήματα -όπως και στην υπόθεση που αφορά τον κ. Παναγιώταρο- και ζήτησαν άρση της ασυλίας για το αδίκημα της στάσης.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Κυριαζίδης, για το «λευκό» που έριξε στην κάλπη για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο (σ.σ. η υπόθεσή του αφορούσε παράνομο ραδιοερασιτεχνικό σταθμό) είπε ότι το αδίκημα με το οποίο βαρύνεται δεν είναι αδίκημα για να διωχθεί για βία, ενώ πρόσθεσε παράλληλα ότι ο βουλευτής κατέχει νόμιμη άδεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα