Το Ισραήλ φαίνεται να εξαφάνισε fake βίντεο που υποστήριζε ότι η Χαμάς βομβάρδισε τo νοσοκομείο

Οι ισραηλινές δυνάμεις αρνούνται την ευθύνη και ισχυρίζονται ότι επρόκειτο για λανθασμένη εκτόξευση ρουκέτας από το Ισλαμικό Τζιχάντ, κάτι που υιοθέτησε χωρίς αποδήξεις και ο δικός μας…υπουργός εργασίας, Άδωνης Γεωργιάδης.

«Αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλων της Χαμάς» προκάλεσε την έκρηξη σε νοσοκομείο της Γάζας λέει επίσημα το Ισραήλ

https://t.co/QHsAwH3h69 https://t.co/kx1ojgZQfa

Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) October 17, 2023

Διαβάστε επίσης-Fake news το Βίντεο από το Ισραήλ για να δικαιλογήσει τον βομβαρδισμό στο νοσοκομείο στην Γάζα;

Μάλιστα ο ισραηλινός στρατός σε ανάρτηση του , για να πείσει για  τους ισχυρισμούς του , ανέβασε βίντεο , στο οποίο διακρίνεται να βγαίνει εκτός πορείας σε καθοδική τροχιά,ρουκέτα  και να ακολουθεί μια λάμψη μετά από έκρηξη που σημειώνεται. Την ίδια στιγμή o IDF ανέφερε : «Από την ανάλυση των επιχειρησιακών συστημάτων των IDF, πραγματοποιήθηκε εχθρική βολή ρουκέτας προς το Ισραήλ, η οποία πέρασε από την περιοχή του νοσοκομείου, όταν χτυπήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, από διάφορες πηγές που διαθέτουμε, η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ ευθύνεται για την αποτυχημένη βολή που έπληξε το νοσοκομείο».

Ωστόσο, όπως παρατήρησε ο δημοσιογράφος των New York Times, Aric Toler, που ειδικεύεται σε τέτοιου είδους έρευνες, στην εικόνα αναγράφεται πάνω αριστερά η ώρα. Έτσι, διακρίνεται το ρολόι στη Γάζα «όταν πραγματοποιείται η επίθεση» να δείχνει 19:59. Ωστόσο, οι πρώτες δημόσιες αναφορές για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου έγιναν περίπου στις 19:20 (τοπική ώρα).

Μάλιστα και ο αμερικανός δημοσιογράφος, Τζάκσον Χινκλ, ανέφερε ότι το βίντεο που έδωσε  στην δημοσιότητα ο Ισραηλινός στρατός, είναι fake, καθώς έχει κοινοποιηθεί από το 2022

Keywords
Τυχαία Θέματα