Το Βόρειο Σέλας εμφανίστηκε στην Ελλάδα – Πώς εξηγείται το εντυπωσιακό φαινόμενο (εικόνες + βίντεο)

Ένα πολύ εντυπωσιακό φαινόμενο έκανε την εμφάνιση του για πρώτη φορά σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, καθώς το λεγόμενο βόρειο σέλας, προσέφερε εντυπωσιακές εικόνες στους κατοίκους της περιοχής, ενώ εντύπωση προκάλεσε ότι έγινε ορατό στη χώρα μας καθώς συνήθως περιορίζεται στις χώρες του βορρά.

Ο Θοδωρής Κολυδάς και ο Σάκης Αρναούτογλου έδωσαν τη δική τους εξήγηση για το πρωτοφανές περιστατικό αλλά και για το πως είναι δυνατόν αυτό να

γίνεται αντιληπτό στη χώρα μας.

Ο Θοδωρής Κολυδάς με ανάρτησή του για το σπάνιο φαινόμενο που έγινε ορατό και στη χώρα μας τονίζει ότι προκλήθηκε από μια ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα επιπέδου G3 που επηρέασε και την Ευρώπη.

«Μια ισχυρή γεωμαγνητικη καταιγίδα επιπέδου G3 επηρέασε την Ευρώπη προκαλώντας φαινόμενα σέλαος ακόμη και σε Ιταλία και Βουλγαρία. Περισσότερα σε άρθρο», έγραψε χαρακτηριστικά.

Μια ισχυρή γεωμαγνητικη καταιγίδα επιπέδου G3 επηρέασε την Ευρώπη προκαλώντας φαινόμενα σέλαος ακόμη και σε Ιταλία και Βουλγαρία. Περισσότερα σε άρθρο https://t.co/q8IwhXXSDO

— Theodoros Kolydas (@KolydasT) November 6, 2023

Ο παρουσιαστής του δελτιού καιρού της ΕΡΤ Σάκης Αρναούτογλου με τη σειρά του σημειώνει ότι το βόρειο σέλας εκτός από τη χθεσινοβραδινή του εμφάνιση στη βόρεια Ελλάδα έχει κάνει την εμφάνισή του άλλες 2 φορές τα τελευταία 20 έτη και ακόμα πιο νότια στη χώρα.

«Κατά τη μαγνητική καταιγίδα της 20ης Νοεμβρίου του 2003, εμφανίστηκε ακόμα και στην Αθήνα (φωτογραφία δεξιά από τον κ. Αντώνη Αγιομαμίτη), και το 2010 μετά από έντονη ηλιακή δραστηριότητα εμφανίστηκε και πάλι στη βόρεια Ελλάδα», τονίζει ο Σάκης Αρναούτογλου.

«Η αιτία του φαινομένου βρίσκεται περίπου 150.000.000 χιλιόμετρα μακριά, στην επιφάνεια του ήλιου. και προκαλείται όταν ο ηλιακός άνεμος φτάνει στη γη μετά από τεράστιες εκρήξεις ηλεκτρομαγνητικής ύλης στην επιφάνεια του!

Οι ακτίνες του που βορείου σέλαος που βλέπουμε εμείς στη γη βρίσκονται μεταξύ 90 και 130 χιλιομέτρων πάνω από το έδαφος! Το επικρατέστερο χρώμα του Σέλαος είναι το λευκό ενώ το κόκκινο φαίνεται στο χαμηλότερο άκρο των κάθετων ακτίνων, το κίτρινο και το πράσινο εμφανίζονται στο ανώτερο άκρο!», αναφέρει στη συνέχεια.

Δείτε απίστευτες εικόνες και βίντεο από το φαινόμενο:

Βόρειο Σέλας ορατό από Σέρρες εξαιτίας μιας σπάνιας γεωμαγνητικής καταιγίδας. Επεισόδιο στο Lost γίναμε

Φωτ. Δημήτρης Καστορής pic.twitter.com/mnuTwz4xHl

live and let live (@Myriam_K) November 5, 2023

Θυμίζουμε οτι η λέξη #σέλας αναφέρεται για πρώτη φορά στον Όμηρο

“λαμπέσθην ὡς εἴ τε πυρὸς σέλας, ἐν δέ οἱ ἦτορ
δῦν᾽ ἄχος ἄτλητον”
ΟΜΗΡΟΣ Ἰλιάδα (19.365)@wwwstargr @Starchannelnew1 pic.twitter.com/Fh4kMDObki

— Theodoros Kolydas (@KolydasT) November 6, 2023

Ένα εξαιρετικό αστρονομικό γεγονός!
Το Βόρειο Σέλας πανω από την Ελλάδα.
Παρόμοιο επεισόδιο είχε συμβεί την περασμένη άνοιξη, αλλά είχε γίνει ορατό σε χώρες κυρίως της κεντρικής Ευρώπης . pic.twitter.com/MRVUguek40

— Marka2‼️ (@Marka2free) November 5, 2023

Ο ουρανός της Θεσσαλονίκης με το “Βόρειο Σέλας” από τη Λεπτοκαρυά Πιερίας. pic.twitter.com/ewpXtnA1KG

Πίθηκος Τάπας (@PithikosTapas) November 5, 2023

Βόρειο Σέλας ορατό από την Ελλάδα, μετά από 20 χρόνια. Είναι αποτέλεσμα ισχυρής ηλιακής καταιγίδας.
Είναι κόκκινο λόγο της απόστασης από τον Βόρειο Πόλο. pic.twitter.com/KEymzoTovS

Buzz Daz Jazz! (@jazz_daz) November 6, 2023

Το Βόρειο Σέλας εφτασε και στην Ελλαδα και συγκεκριμενα στις Σερρες.
Στο Αηδονοχωρι Σερρων και με θεα το όρος Μενοικιο υπηρξε αυτη τη φορα και θεα απο το εντυπωσιακο βορειο σελας.

Keywords
Τυχαία Θέματα