Τραγωδία Πύλος: Νεό αφήγημα από «γαλάζιο» στέλεχος – Είδε ενόπλους στο πλοίο

Σάλο αναμένεται  να προκαλέσουν  οι  δηλώσεις από τον  Άγγελο Συρίγο σχετικά με το ναυάγιο της Πύλου.

Ο πρώην υφυπουργός Παιδείας , σε  συνέντευξη του στη HuffPost  κλήθηκε να σχολιάσει το πολύνεκρο με την απάντηση που έδωσε να τουλάχιστον προκλητική. Όταν, λοιπόν, ερωτήθη αν θεωρεί πως το Λιμενικόέπραξε σωστά, ο ίδιος στην απάντησή του ισχυρίστηκε μέχρι και ότι υπήρχαν ένοπλοι πάνω στο κατάστρωμα.

«Το σκάφος βυθίστηκε μέσα σε 15 λεπτά. Αν δεν υπήρχε

παραπλέον πλοίο του Ελληνικού Λιμενικού δεν θα διασώζονταν άνθρωποι στις δύο τα χαράματα. Ήταν ορθή η διαχείριση από ΕΛΣ γιατί δε μπορείς να δέσεις ένα πλοίο με 600-700 άτομα, χωρίς να θέλει ο κυβερνήτης. Είναι ακόμα πιο δύσκολο εάν μάλιστα υπάρχουν ένοπλοι στο κατάστρωμά του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άγγελος Συρίγος.

Το θέμα είναι πώς γνώριζε το «γαλάζιο» στέλεχος  ότι υπήρχαν ένοπλοι στο σκάφος; Εκτός αν άκουσε την τοποθέτηση του κ. Σπανού στον Alpha που σε ερώτηση που του έγινε, γιατί δεν έκανε ρεσάλτο το Λιμενικό στο σκάφος, ο ίδιος είπε ότί τέτοιου είδους επιχειρήσεις γίνονται από ειδικές δυνάμεις και θα προκαλούσε αναταραχή, γιατί πιθανόν να οπλοφορούσαν τα μέλη του πληρώματος. Φυσικά ο εν αποστρατεία Ναύαρχος του Λιμανικού αναφερόταν σε επιχειρήσεις που αφορούν πλοία που μεταφέρουν ναρκωτικά
Keywords
Τυχαία Θέματα