Βασίλισσα Ιορδανίας για θανάτους στη Γάζα: «Η σιωπή είναι εκκωφαντική, πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία» – Κατηγορεί τη Δύση

Για “κραυγαλέα διπλά πρότυπα” κατηγορεί η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας τους δυτικούς ηγέτες, επειδή δεν καταδίκασαν τους θανάτους αμάχων από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα, τη στιγμή που ο πόλεμος του Ισραήλ κατά της Χαμάς απειλεί να αποσταθεροποιήσει τις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και των Αράβων ηγετών.

Μιλώντας στην Κριστιάν Αμανπούρ του CNN σε αποκλειστική συνέντευξη, η Ράνια δήλωσε: “Οι άνθρωποι σε όλη τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένης της Ιορδανίας,

είμαστε απλά σοκαρισμένοι και απογοητευμένοι από την αντίδραση του κόσμου σε αυτή την καταστροφή που εκτυλίσσεται. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, είδαμε ένα εξόφθαλμο διπλό πρότυπο στον κόσμο”.

“Όταν συνέβη η 7η Οκτωβρίου, ο κόσμος στάθηκε αμέσως και απερίφραστα στο πλευρό του Ισραήλ και στο δικαίωμά του να υπερασπιστεί τον εαυτό του και καταδίκασε την επίθεση που συνέβη … αλλά αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες δύο εβδομάδες, βλέπουμε σιωπή στον κόσμο”, δήλωσε στο CNN.

“Είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία που υπάρχει τέτοιος ανθρώπινος πόνος και ο κόσμος δεν ζητά καν κατάπαυση του πυρός”, πρόσθεσε η βασίλισσα Ράνια. “Έτσι, η σιωπή είναι εκκωφαντική – και για πολλούς στην περιοχή μας, καθιστά τον δυτικό κόσμο συνένοχο”.

“Μας λένε ότι είναι λάθος να σκοτώνεις μια οικογένεια, μια ολόκληρη οικογένεια, υπό την απειλή όπλου, αλλά είναι εντάξει να τους ρίχνεις οβίδες μέχρι θανάτου; Θέλω να πω, εδώ υπάρχει ένα κραυγαλέο διπλό πρότυπο”, είπε. “Είναι απλά σοκαριστικό για τον αραβικό κόσμο”.

Τα τελευταία στοιχεία από το ελεγχόμενο από τη Χαμάς Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών από τα ισραηλινά πλήγματα σε περισσότερους από 5.000, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 2.000 παιδιών. Τουλάχιστον 35 εργαζόμενοι του ΟΗΕ έχουν επίσης σκοτωθεί.

Το Ισραήλ λέει ότι στοχεύει τρομοκράτες της Χαμάς και έχει κατηγορήσει την ομάδα ότι κρύβεται πίσω από μη στρατιωτικές υποδομές.

Τα Ηνωμένα Έθνη και διάφορες οργανώσεις αρωγής ζητούν επειγόντως κατάπαυση του πυρός και την ελεύθερη διακίνηση ανθρωπιστικής βοήθειας στον ολοένα και πιο απελπισμένο πληθυσμό. Οι γιατροί που εργάζονται στον απομονωμένο θύλακα προειδοποιούν εν τω μεταξύ ότι η έλλειψη ρεύματος απειλεί τη ζωή των πιο ευάλωτων ασθενών τους, συμπεριλαμβανομένων των σοβαρά τραυματιών και των πρόωρων βρεφών που χρειάζονται θερμοκοιτίδες.

“Ως μητέρα, έχουμε δει Παλαιστίνιες μητέρες που πρέπει να γράψουν τα ονόματα των παιδιών τους στα χέρια τους – επειδή οι πιθανότητες να βομβαρδιστούν μέχρι θανάτου, να μετατραπούν σε πτώματα είναι τόσο μεγάλες”, δήλωσε η Ράνια. “Θέλω απλώς να υπενθυμίσω στον κόσμο ότι οι Παλαιστίνιες μητέρες αγαπούν τα παιδιά τους εξίσου πολύ με οποιαδήποτε άλλη μητέρα στον κόσμο”.

Δείτε το βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα