Βόμβα από Τσίπρα για εκλογές: «Ο Μητσοτάκης πιθανόν να μην ξανανοίξει τη Βουλή μετά τον προϋπολογισμό» (Video)

Στον απόηχο των καταιγιστικών αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων που φέρνουν στο φως και οι έρευνες της εφημερίδας Documento, και ιδιαίτερα μετά τη «σκανδαλώδη» φυγή του Πρωθυπουργού από τη Βουλή – η οποία φέρεται και να αποτελεί απόδειξη ενοχής – ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας,

παραχώρησε συνέντευξη στο Star της Κεντρικής Ελλάδας και «δε μάσησε τα λόγια του».

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Τρίτης (13/120) στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λαμία, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο Star, ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Αυτοί οι οποίοι έχουν βουλιάξει την πολιτική ζωή και τη χώρα στο βούρκο μας κατηγορούν διότι ασκούμε κριτική, που μας βούλιαξαν στο βούρκο. Δεν παρακολουθούσαμε εμείς το μισό πολιτικό προσωπικό, δικαστές, επιχειρηματίες, πολιτικούς, υπουργούς, δημοσιογράφους, ακόμα και τους αρχηγούς των ένοπλων δυνάμεων», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε, «Το παρακράτος που έστησε ο κύριος Μητσοτάκης στο πρωθυπουργικό γραφείο διενήργησε όλες αυτές τι παρακολουθήσεις που, δεν το λέω εγώ, το είπαν δύο πρώην πρωθυπουργοί της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, ο κύριος Σαμαράς και ο κύριος Καραμανλής. Ότι πρόκειται για «μια πρωτοφανή δημοκρατική εκτροπή», είπανε, και αδιανόητα πράγματα για να συμβαίνουν, αν αυτά ισχύουν. Αποδείχτηκε λοιπόν ότι ισχύουν».

Για να τονίσει, «Αντί λοιπόν να υπάρχει μια εξήγηση, η εύκολη λύση είναι να στοχοποιείς αυτούς που τα αναδεικνύουνε».

Για τη δειλή και ενοχική στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη την περασμένη Πέμπτη, με τη φυγή του από τη Βουλή, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε,

«O κ. Μητσοτάκης έχει ένα θέμα σοβαρό. Απ’ ό,τι φαίνεται, αν δεν μπορεί να διασφαλίσει ένα προστατευόμενο περιβάλλον δεν θα μπορεί να έρχεται στη Βουλή χωρίς να αποφεύγει σκηνές σαν αυτή που είδαμε την προηγούμενη Πέμπτη όπου το έβαλε στα πόδια για να μην απαντήσει».Στη συνέχεια συμπλήρωσε, «Δεν απαντά επειδή ξέρει ότι είναι ένοχος, η απάντηση που δίνει είναι ότι απλά είναι ανεπαρκής, ότι τα έκαναν κάποιοι υφιστάμενοί του, τα έκανε ο ανιψιός του και τον κορόιδεψε. Είναι μία πολύ θλιβερή εκδοχή. Ο πρωθυπουργός αποδέχεται ότι ήταν ανεπαρκής, βλαξ δηλαδή και όχι ένοχος. Εγώ τον γνωρίζω καλά, δεν είναι βλαξ – είναι πολύ ευφυής – είναι ένοχος. Η συγκάλυψη των παράνομων υποκλοπών είναι ακόμα χειρότερη από το ίδιο έγκλημα που έχει διαπραχθεί».

Τέλος, κατέληξε υπογραμμίζοντας πως «Σε αυτό το πλαίσιο είναι πολύ πιθανόν ο κύριος Μητσοτάκης να μην ξανανοίξει τη Βουλή μετά τον προϋπολογισμό και να πάει σε πρόωρες εκλογές».

Δείτε το βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα