Βόμβα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης: Παραδοχή Φλωρίδη ότι υπάρχει «σοβαρό κενό ασφαλείας»

Βαθιά ανησυχία για τα μέτρα ασφαλείας σε νευραλγικά κτίρια του δημοσίου προκαλεί η είδηση πως ο φάκελος με τον επικίνδυνο εκρηκτικό μηχανισμό που έφτασε στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης παρέμεινε επί δέκα ημέρες στο γραφείο δίχως κανείς να το πάρει χαμπάρι.

Διαβάστε επίσης–Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για φάκελο-βόμβα στη Θεσσαλονίκη: Δεν πτοούμαστε

Ο φάκελος ο οποίος

είχε παραλήπτρια την πρόεδρο των Εφετών περιείχε ζελατοδυναμίτιδα – μία πολύ επικίνδυνη εκρηκτική ύλη η οποία μπορεί να σκοτώσει και φυσικά να προκαλέσει μεγάλες ζημιές ένα εκραγεί. Σύμφωνα με πληροφορίες η βόμβα είναι παρόμοια με αυτήν που σκότωσε τον υπασπιστή του Χρυσοχοΐδη το 2010.

Το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι πως ο φάκελος πέρασε από το ειδικό μηχάνημα όταν η Πρόεδρος τον πήρε στα χέρια της και, όπως αναφέρει το thestival.gr κρίθηκε ύποπτος από την πρόεδρο Εφετών και πιο συγκεκριμένα από τον σύζυγό της, ο οποίος εντόπισε μεταλλικά αντικείμενα. Έπειτα το δέμα σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ΕΡΤ, μεταφέρθηκε στο X-ray της εισόδου, κι αφού οι υπεύθυνοι επιβεβαίωσαν ότι υπάρχουν μεταλλικά αντικείμενα, κλήθηκε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) να τον εξετάσει. Όπως αποδείχθηκε τελικά περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό, ποσότητα ζελατοδυναμίτιδας, η οποία και θα μπορούσε να εκραγεί στα χέρια του παραλήπτη.

Χθες 12/02, βρέθηκε ύποπτος φάκελος στο Δικαστικό Μέγαρο #Θεσσαλονίκης.
Ο φάκελος ελέγχθηκε στο μηχάνημα X-RAY και διαπιστώθηκε ότι περιέχει εκρηκτική ύλη.
Στο σημείο μετέβη άμεσα κλιμάκιο Τ.Ε.Ε.Μ. και παρέλαβε τον φάκελο.

Keywords
Τυχαία Θέματα