Βραβεία EMMY 2022: Ποιοι ξεχώρισαν – Αναλυτικά οι νικητές

Απονεμήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (12/09) τα βραβεία Emmy, τα οποία δίνονται στις νκαλύτερες τηλεοπτικές σειρές και στους ηθοποιούς που ξεχώρισαν τη χρονιά που πέρασε. Μεγάλοι νικητές της 74ης τελετής απονομής των βραβείων Emmy, η ηθοποιός Zendaya (Ζεντάγια), καθώς και οι σειρές “Succession”, “The White Lotus” και “Ted Lasso”.

Θρίαμβος για Zendaya: H πρώτη μαύρη γυναίκα που κέρδισε δύο φορές βραβείο Emmy για πρωταγωνιστικό ρόλο σε δραματική σειρά και η νεότερη που νίκησε δύο φορές Emmy στην ιστορία.

Zendaya’s

speech for winning ‘Outstanding Lead Actress in a Drama Series’ at the 2022 Emmy Awards! pic.twitter.com/LWb59LK3fP

— Zendaya Updates (@Zendaya_Updated) September 13, 2022

Το δε «Succession» της HBO, που αφηγείται την ιστορία της οικογένειας ενός μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης, κέρδισε σήμερα το βραβείο Emmy για την καλύτερη δραματική τηλεοπτική σειρά.

Έχοντας κατακτήσει την διάκριση το 2020, η σειρά της οποίας το σενάριο – σύμφωνα με κριτικούς – είναι εμπνευσμένο σε μεγάλο βαθμό από τις περιπέτειες του δισεκατομμυριούχου Ρούπερτ Μέρντοχ, επιβλήθηκε του «Squid Game» που ήταν ο βασικός αντίπαλός της.

Τα βραβεία Emmy απονέμονται στις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές και στους ηθοποιούς που ξεχώρισαν τη χρονιά που πέρασε.

Succession takes home the Emmy awards for; outstanding drama series, outstanding writing for a drama series for Jesse Armstrong, and the long awaited and much deserved outstanding actor in a supporting role for a drama series for Matthew Macfadyen ♥️ pic.twitter.com/fbTqlWHHud

— succession clips and reaction videos (@successionreact) September 13, 2022

Ο Lee Jung-jae του “Squid Game” έγινε ο πρώτος νικητής για μη αγγλόφωνη ερμηνεία: Ο Νοτιοκορεάτης Λι Τζονγκ-τζε κέρδισε το βραβείο Emmy για τον καλύτερο ηθοποιό σε δραματική τηλεοπτική σειρά, για την ερμηνεία του στο «Squid Game», την παγκόσμια επιτυχία παραγωγής Netflix. Ο Λι Τζονγκ-τζε έγινε ο πρώτος νικητής αυτού του βραβείου για μη αγγλόφωνη ερμηνεία.

Ο νοτιοκορεάτης ηθοποιός επικράτησε των έτερων διεκδικητών Τζέισον Μπέιτμαν (Ozark), Μπράιαν Κοξ και Τζέρεμι Στρονγκ (Succession), Μπομπ Όντενκερκ (Better Call Saul) και Άνταμ Σκοτ (Severance).

Player 456 gets the gold! Lee Jung-jae wins a first career #Emmy for Outstanding Lead Actor in a Drama Series for @SquidGame (@Netflix)!

Keywords
Τυχαία Θέματα