Ύπο έλεγχο η πύρινη λαίλαπα στο Ηράκλειο Κρήτης

Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολλπλά μέτωπα στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η πυρκαγιά αρχικά εκδηλώθηκε το μεσημέρι στους Αθανάτους, λίγο έξω από το Ηράκλειο, όπου οι φλόγες βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια. Μέσα σε ένα δίωρο εκδηλώθηκε σε οκτώ διαφορετικά μέτωπα. Η πυρκαγιά έκαψε το ρέμα που περνά μέσα από τον οικισμό, ενώ ταυτόχρονα εκδηλώθηκε πυρκαγιά

και έκταση στα Σταυράκια.

Στο σημείο έσπευσε ισχυρή δύναμην της Πυροσβεστικής, η οποία κυριολεκτικά έδωσε μάχη με τις φλόγες. Οι ισχυροί νοτιάδες που έπνεαν στην περιοχή δυσχέρυναν το έργο των Πυροσβεστών. Σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει το neakriti.gr οι κάτοικοι έζησαν έναν πύρινο εφιάλτη και είδαν τις φλόγες να πλησιάζουν απειλητικά. Με λάστιχα και κάθε άλλο μέσο προσπάθησαν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους και να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια, αν και η μάχη ήταν για αρκετή ώρα άνιση.

Το μεσημέρι εκκενώθηκε δημοτικό σχολείο σστο δρόμο προς τα Σταυράκια, ενώ είχε διακοπεί και η κυκλοφορία. Η κίνηση των οχημάτων είχε διακοπεί προς τον Άγιο Μύρωνα, ενώ κυριάρχησε ανησυχία για πρατήρια της περιοχής.

Ευτυχώς η φωτιά τέθηκε σταδιακά υπό έλεγχο, ενώ έσβησε και η φωτιά στους Αθανάτους όπου ζητήθηκε η συνδρομή υδροφόρων της Περιφέρειας.Η κυκλοφορία στην περιοχή έχει αποκατασταθεί.

Πηγή neakriti.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα