@ Το κρισιμότερο δίμηνο. ever

# Πάρτε ημερολόγιο.

# 20 Νοεμβρίου: Κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα. 44 δις είναι αυτά κι ας μην αρκούν. Με ή χωρίς OSI. θα χρειαστούμε και επόμενη δόση.

# 22-23 Νοεμβρίου: Η κρισιμότερη Σύνοδος Κορυφής μέχρι την επόμενη. Οι «27» πλέον αποφασίζουν για τη χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής ανάπτυξης έως το 2020. Η Ελλάδα

«καίγεται» για κονδύλια. Κι αυτά είναι τα μόνα ευρωπαϊκά που θα έρθουν απευθείας, χωρίς δανεισμό. Αλλά με προϋποθέσεις.

# Αν θυμηθώ τι απέγιναν τα προηγούμενα θα σταματήσω να γράφω.

# Στην Σύνοδο Κορυφής των «27» όλοι έχουν λόγο και όλοι δικαίωμα αρνησικυρίας. Veto κατά το. ελληνικότερο. Βέβαια, ο έχων το ταμείο θα έχει έναν λόγο παραπάνω. Αφήστε που πρέπει να κάνει και εκλογές σχετικά σύντομα.

# Μέσα σε λίγες εβδομάδες, συνεπώς, η Ελλάδα θα γνωρίζει αν μπορεί να ελπίζει στη δημιουργία σύγχρονου Κράτους. Γιατί αυτό που έχει δεν είναι. Ούτε σύγχρονο ούτε Κράτος.

# Επίσης δεν αρκεί να το θέλει η Ελλάδα. Πρέπει να το θέλουν και οι Έλληνες.

# Τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου, ο Μπαρόζο αναμένεται να προχωρήσει στην έκδοση «κειμένου προς συζήτηση» με θέμα την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, όπως αυτή έχει συναποφασιστεί τον Ιούνιο.

# Η σύνοδος κορυφής του Δεκεμβρίου θα κληθεί πλέον να αποφασίσει πάνω στην επόμενη μέρα της Ενωμένης Ευρώπης. Για την ακρίβεια πρέπει να αποφασίσει επιτάγχυνση των σχετικών διαδικασιών, την ώρα που η επιτάγχυνση είναι μάλλον όρος απαγορευμένος στο «σύγχρονο λεξικό της ΕΕ»

# Τον Δεκέμβριο, η Ευρώπη καλείται να χρονοθετήσει τρεις συγκεκριμένες διαδικασίες. Την κεντρική τραπεζική επιτήρηση, τη δημοσιονομική της ολοκλήρωση μέσω ομοσπονδιακού προϋπολογισμού και την πολιτική της ενοποίηση.

# Σε πρώτο χρόνο, η διαδικασία δεν μπορεί να αφορά την Ελλάδα ή χώρες που ακολουθούν πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας. Μνημόνια για να καταλαβαινόμαστε.

# Όπως λέει κι ένας φίλος. «πριν βάλεις κολόνια, πρέπει να έχεις τελειώσει το ντους».

# Μετά το Δεκέμβριο, ως γνωστόν ακολουθεί ο Ιανουάριος.

#Ε, τότε έρχεται η τρόικα, οπότε έχουμε σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούμε (#tromaramas)

Keywords
Τυχαία Θέματα