710 κρουαζιερόπλοια θα προσεγγίσουν τον Πειραιά το 2013

Υποδεχόμενος το πρώτο κρουαζιερόπλοιο, για την νέα χρονιά, που προσέγγισε το λιμάνι του Πειραιά, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ κ. Γιώργος Ανωμερίτης, δήλωσε ότι το 2013 θα είναι χρονιά ανόδου για την βιομηχανία της κρουαζιέρας.

Το πρώτο πλοίο που προσέγγισε ήδη το λιμάνι είναι το Costa Magica της ιταλικής εταιρίας Costa, θυγατρική

της Camival, ενώ αναμένεται τα πλοία της Costa μέσα στο 2013 να πραγματοποιήσουν 74 ταξίδια προς τον Πειραιά από 33 που πραγματοποίησαν το 2012.

Φέτος παρατηρείται μεγάλη αύξηση στα κρουαζιερόπλοια που έχουν προγραμματίσει να προσεγγίσουν το λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με το κ. Ανωμερίτη κατά την διάρκεια του 2013 αναμένεται να έρθουν 710 κρουαζιερόπλοια που θα μεταφέρουν 2,2 εκατομμύρια τουρίστες στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΟΛΠ πρόσθεσε ότι ο Πειραιάς διαθέτει πλέον έντεκα θέσεις ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων, νέες αίθουσες υποδοχής και είναι σήμερα το μεγαλύτερο λιμάνι κρουαζιέρας στη Μεσόγειο.

Ο κ. Ανωμερίτης τόνισε ότι η Ελλάδα παρέχει στους επιβάτες της κρουαζιέρας τα στοιχεία της ποιότητας και της ασφάλειας, ενώ πρόσθεσε ότι προγραμματίζονται σημαντικές επεκτάσεις στις υποδομές στο νέο λιμάνι για την κρουαζιέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα