Emily Bazelon: Οι λευκοί να γίνουν μειονότητα!

Η Emily Bazelon, Αμερικανοεβραία δημοσιογράφος, ακτιβίστρια και υποστηρίκτρια της AIPAC και άλλων εβραϊκών οργανώσεων, με τις πρόσφατες δηλώσεις της ενίσχυσε τις απόψεις όσον πιστεύουν ότι οι Εβραίοι στην Αμερική προωθούν την μαζική μετανάστευση στις ΗΠΑ, προκειμένου οι λευκοί να γίνουν μειονότητα.

Η εν λόγω δημοσιογράφος, στην εκπομπή του “συντηρητικού” δημοσιογράφου Stephen Colbert, θεωρεί θετικό τον χαμηλό δείκτη γεννητικότητας στους λευκούς

και υποστηρίζει ότι η προοπτική οι λευκοί να γίνουν μειονότητα στην Αμερική είναι “ένα καλό πράγμα”. Ειδικά στα πανεπιστήμια πιστεύει ότι οι λευκοί πρέπει να υφίστανται διακρίσεις, λόγω της λεγόμενης ‘affirmative action” (κυβερνητική πολιτική υπέρ των μειονοτήτων).

Στην εκπομπή ισχυρίστηκε ότι «ζούμε σε ένα χωνευτήρι (“melting pot”), μια κοινωνία γεμάτη μετανάστες με όλες τις διαφορετικές φυλές και θέλουμε να την διατηρήσουμε έτσι”. Επιπλέον δεν θέλει απλώς να την διατηρήσουμε έτσι, αλλά και να την αλλάξουμε περαιτέρω. Όταν ο Colbert αναφέρει ότι οι λευκοί είναι μια πλειοψηφία, γρήγορα τον διακόπτει για να πει ότι «δεν είναι για πολύ», επιμένοντας ότι «Θα συνεχίσουμε να είμαστε όλο και πιο ποικιλόμορφοι και αυτό είναι ένα καλό πράγμα». Ο δημοσιογράφος δεν αντέδρασε καθόλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα