O Αρβανιτόπουλος καλεί… τους πάντες στη ΝΔ

Ανοιχτό κάλεσμα προς το σύνολο των κοινωνικών δυνάμεων του τόπου να ενισχύσουν την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας, απευθύνει μέσω συνέντευξή του στο “Πρώτο Θέμα” ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Η συγκεκριμένη κίνηση του Υπουργού Παιδείας αποκτά πρόσθετη αξία, αν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι έρχεται μερικές μόλις μέρες πριν από το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και ότι ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έχει διατελέσει στενός συνεργάτης του σημερινού Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με την ιδιότητα του

διευθυντή του πολιτικού γραφείου του.

“Τα πρόσωπα που αποδέχονται και υποστηρίζουν τις θέσεις μας είναι φυσικά καλοδεχούμενα. Προκρίνουμε όμως τις πολιτικές μας προτάσεις, τον πολιτικό μας λόγο, την επικαιροποίηση του προτάγματος του κοινωνικού φιλελευθερισμού έναντι της ανακύκλωσης των υλικών του χθες.

Αυτό είναι το στοίχημα του Συνεδρίου μας. Αυτή την περίοδο περνάμε από τον πολυκερματισμό στην επανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού. Και η επανασύνθεση δεν γίνεται με όρους διαμοιρασμού παλαιοκομματικών τιμαρίων και φέουδων, αλλά με όρους ιδεολογίας.

Το “νέο περιεχόμενο” του διπολισμού στο ελληνικό πολιτικό περιβάλλον έχει ήδη διαμορφωθεί. Από τη μια βρίσκεται η Ελλάδα του χθες, των συντεχνιών, της διαίρεσης και των αγκυλώσεων και από την άλλη η σύγχρονη μεταμνημονιακή Ελλάδα, η Ελλάδα της Ευρώπης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της βιώσιμης ανάπτυξης”, αναφέρει μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα