SPD: Ακατάλληλος ο Σόιμπλε για Πρόεδρος του Eurogroup!

Εξ οικείων τα βέλη για τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Wolfgang Schäuble, το όνομα του οποίου ακούγεται για την αντικατάσταση του Jean – Claude Juncker στην προεδρία του Eurogroup, αφού το αντιπολιτευτικό κόμμα των σοσιαλδημοκρατών δεν φαίνεται να συμφωνεί με αυτό το ενδεχόμενο.

Ο αρμόδιος για τα δημοσιονομικά του SPD, Carsten Schneider, μίλησε σήμερα στη γερμανική ιστοσελίδα Spiegel-online, εκφράζοντας την κατηγορηματική διαφωνία του με την υποψηφιότητα Schäuble.

«Το Eurogroup έγινε σημαντικότερο στα τελευταία χρόνια. Ο Πρόεδρος δεν διευθύνει απλώς τις Συνόδους. Χρειαζόμαστε για την θέση αυτή έναν οικονομολόγο ή κάποιος με κατανόηση των οικονομικών συσχετίσεων. Ο Wolfgang Schäuble, με την διδακτική του εμφάνιση, δεν μπορεί να παίξει κανέναν διαπραγματευτικό ρόλο», είπε σχετικά ο  Schneider, ο οποίος πρόσθεσε μολαταύτα ότι θα ήταν καλό αν την εν λόγω θέση καταλάμβανε Γερμανός: «Όμως ο Wolfgang Schäuble δεν «παίζει» για την διαδοχή», φρόντισε να ξεκαθαρίσει.

Την αρνητική αυτή στάση των σοσιαλδημοκρατών αιτιολόγησε περαιτέρω με την απομόνωση της Γερμανίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την αποτυχία της χώρας του να εκμεταλλευθεί την ηγετική της θέση, ώστε να υιοθετηθούν χρήσιμα μέτρα, π.χ. εναντίον του φορολογικού ανταγωνισμού.

Θυμίζουμε ότι ο νυν Πρόεδρος του Eurogroup, Jean – Claude Juncker, ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι θα εγκαταλείψει σύντομα το πόστο του και τα πρώτα ονόματα που ακούστηκαν ως υποψήφιοι αντικαταστάτες, ήταν αυτά του Wolfgang Schäuble και του Pierre Moscovici.

Keywords
Τυχαία Θέματα