SPD Να παγώσουν οι περιουσίες των Ελλήνων στο εξωτερικό

Οι σοσιαλδημοκράτες, μέσω του Προέδρου τους, Sigmar Gabriel, ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα “Bild am Sonntag”, εξαρτούν την υπερψήφιση του επικείμενου νομοσχεδίου βοήθειας στην Ελλάδα από το Bundestag, από την πλήρωση ενός πολύ συγκεκριμένου όρου:

«Δεν μπορώ να φανταστώ κανένα νέο πακέτο βοήθειας, χωρίς επιτέλους να αναγκασθούν και οι πλούσιοι Έλληνες να πληρώσουν», είπε ο Gabriel.

Παράλληλα,

ο Πρόεδρος του SPD κατηγόρησε τον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας ως συνυπεύθυνο για την φοροδιαφυγή Ελλήνων με υψηλά εισοδήματα και προχώρησε στην υποβολή μιας ενδιαφέρουσας πρότασης: «Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα έπρεπε να παγώσουν την περιουσία των Ελλήνων που έχει διαφύγει στην Ευρώπη, ώσπου να αποδείξουν αυτοί, ότι έχουν πληρώσει σύμφωνα με το δίκαιο και το νόμο τους φόρους που τους αναλογούν».

Ο Sigmar Gabriel καταφέρθηκε επιπλέον με σφοδρότητα κατά των Ευρωπαίων ηγετών: «Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα έπρεπε να ντρέπονται, που κερδίζουν λεφτά στα κρυφά σαν κλεπταποδόχοι από την φοροδιαφυγή των Ελλήνων δισεκατομμυριούχων και μετά ζητούν από τους Γερμανούς και Ευρωπαίους φορολογούμενους να πληρώσουν τα πακέτα βοήθειας. Αυτό θα πρέπει να σταματήσει».

Τέλος, ο Gabriel μίλησε και για την δυνατότητα της Ελλάδας για περαιτέρω λιτότητα και τόνισε ότι τέτοια περιθώρια βλέπει στον τομέα των στρατιωτικών δαπανών.

Μεγάλη εντύπωση προκαλεί, ότι, ενώ το θεωρητικά «αριστερότερο» κόμμα των «Πρασίνων» προσέφερε στήριξη άνευ όρων στην κυβέρνηση της Angela Merkel ενόψει της ψήφισης του πακέτου βοήθειας στην Ελλάδα από το Bundestag, το εγγύτερο ιδεολογικά κόμμα των σοσιαλδημοκρατών έθεσε την άνω εκτεθείσα προϋπόθεση. Αυτό σηματοδοτεί μια μετατόπιση των «Πρασίνων» προς το κέντρο και δημιουργεί τις προοπτικές μελλοντικής συνεργασίας, ίσως, με την ένωση CDU/CSU, που εκπροσωπείται από την νυν καγκελάριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα