World Cup 2014: Το Μουντιάλ των άδειων θέσεων

Η τελευταία φορά που το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου φιλοξενήθηκε στη Βραζιλία ήταν το 1950, και υπολογίζεται ότι 200.000 θεατές βρέθηκαν στο Στάδιο Maracana για να δουν τελικά την Ουρουγουάη να κατατροπώνει τους οικοδεσπότες.

64 χρόνια μετά, το Μουντιάλ του 2014 μάλλον θα μείνει στην ιστορία ως το Κύπελλο των άδειων θέσεων.

Η Fifa και οι τοπικοί διοργανωτές βρίσκονται τις τελευταίες μέρες κάτω από αυξανόμενη πίεση ώστε να εξηγήσουν γιατί σχεδόν όλα τα παιχνίδια που έχουν οριστεί νωρίς το απόγευμα καταλήγουν να

γίνονται μπροστά σε ημι-άδειες κερκίδες, ακόμα κι αν αναμενόταν να είναι sold out.

Ένα Μουντιάλ στην τρελαμένη ποδοσφαιρικά Βραζιλία θα ήταν το Κύπελλο των Κυπέλλων, αλλά σε μια φτωχή χώρα σαν αυτή ένα τόσο ακριβό τουρνουά δεν έχει παρά χλιαρή ανταπόκριση ως προς τα εισιτήρια.

Τη στιγμή που το βραζιλιάνικο κράτος έχει ξοδέψει σχεδόν 8,5 δις ευρώ για τη διοργάνωση, μεγάλο ποσοστό των εισιτηρίων που προορίζονται για εσωτερική κατανάλωση παραμένουν απούλητα. Σε μία χώρα που τόσα εκατομμύρια πολιτών της ζουν κάτω από συνθήκες απόλυτης φτώχειας, η υπερβολική σπατάλη χρημάτων για τη διοργάνωση αποτελεί πρόκληση.

Σαν απάντηση, ο εκπρόσωπος της Fifa ανέφερε ότι 2,9 εκατ. εισιτήρια έχουν διατεθεί και μόνο 9327 παραμένουν απούλητα. ‘Διατεθειμένο εισιτήριο’, όμως, δε σημαίνει απαραίτητα ‘πουλημένο’. Μεγάλος αριθμός των εισιτηρίων που είχαν μοιραστεί στις εθνικές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες των συμμετεχόντων χωρών, παρέμειναν απούλητα και επεστράφησαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα