Άδωνις: Κάθαρση κι όχι διαπόμπευση

Αποφασισμένος να μη δώσει ονόματα γιατρών που ελέγχονται για υπερσυνταγογράφηση στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ), αλλά να τιμωρηθούν εφόσον στοιχειοθετηθούν οι καταγγελίες εναντίον τους, εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο του ΙΣΑ, Γιώργο Πατούλη και εκπροσώπους του ΕΟΦ.

«Δε

μπορούν να δοθούν προσωπικά δεδομένα ανθρώπων τους οποίους θέτουμε υπό έλεγχο. Το τεκμήριο της αθωότητας εξακολουθεί να ισχύει στη χώρα. Τους δείξαμε ορισμένα από τα στοιχεία ενός τυχαίου μηνός από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, έχοντας αφαιρέσει φυσικά πλήρως όλα τα προσωπικά δεδομένα, για να μην υπάρχουν θέματα νομιμότητας. Όταν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι από τα αρμόδια όργανα και εφόσον προκύψουν ευθύνες, ασφαλώς και οι αρμόδιοι ιατρικοί σύλλογοι θα λάβουν γνώση. Στην παρούσα φάση, προσωπικά δεδομένα δεν μπορούμε να δώσουμε» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος εξήγησε ότι έχει ήδη συναντηθεί με τον υπουργό Δικαιοσύνης για το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά όσους έχουν βγάλει χρήματα εις βάρος του δημοσίου ή των ασφαλισμένων.

«Έχουμε κάνει μία πρώτη συζήτηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης να υπάρξει η σχετική πρόβλεψη για όσους έχουν γενικά συναλλαγές με τον ΕΟΠΥΥ, όχι μόνο τους ιατρούς, οι οποίοι θα θελήσουν να αξιοποιήσουν ένα ευνοϊκότερο πλαίσιο επιστρέφοντας χρήματα τα οποία δε θα έπρεπε να έχουν πάρει» τόνισε χαρακτηριστικά.

Θα είμαστε δίκαιοι αλλά αυστηροί και οι νόμοι θα εφαρμόζονται, επισήμανε και είπε ότι οι γιατροί που κρίνονται ύποπτοι, πρώτα θα ελεγχθούν από το ΣΕΕΥΠ και το ΣΔΟΕ και εφόσον προκύψουν στοιχεία, μετά αυτά πάνε στον εισαγγελέα και τους ιατρικούς

Keywords
Τυχαία Θέματα