Αιμοκάθαρση στην παγωνιά στο Νοσοκομείο του Ρίου

Σε συνθήκες παγετού γίνεται η αιμοκάθαρση στους νεφροπαθείς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, σύμφωνα με εργαζομένους, καθώς η μονάδα έχει μείνει χωρίς πετρέλαιο.

Συγκεκριμένα, το νοσοκομείο δεν διαθέτει τα απαραίτητα κονδύλια, με αποτέλεσμα οι προμηθευτές να αρνούνται να παραδώσουν πετρέλαιο και έτσι στην μονάδα αιμοκάθαρσης να επικρατεί παγωνιά. Ως αποτέλεσμα,

οι ασθενείς υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση μέσα στο ψύχος και σήμερα εκείνοι της πρωινής βάρδιας αρνήθηκαν να μπουν για την διαδικασία, απαιτώντας να λυθεί το πρόβλημα.

Το νοσοκομείο ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχουν χρήματα για πετρέλαιο και αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι δεν φρόντισε να επιλύσει το πρόβλημα έστω με φορητά μέσα θέρμανσης, όπως σόμπες ρεύματος, καθώς οι συγκεκριμένοι ασθενείς είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι και η θερμοκρασία στους 6 βαθμούς που επικρατούσε είναι για αυτούς ακατάλληλη έως και επικίνδυνη.

Το Υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει ότι το πρόβλημα θα λυθεί εντός της ημέρας, ωστόσο αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι έπρεπε να γίνει σάλος για να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα