(Άλλο ένα)… ραντεβού με την Ιστορία

Ο Αλέξης Τσίπρας μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό μίλησε στη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στο ΣΕΦ.

Ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε για «το νέο κόμμα της Αριστεράς και των δημοκρατικών δυνάμεων», που μπορεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας».

Επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

 υπογράμμισε ότι «μας καλεί η ιστορία. Δεν μας δίνει εντολή κάποια γραφειοκρατική νομενκλατούρα. Μας δίνουν εντολή το ένα εκατομμύριο εξακόσιες χιλιάδες ψηφοφόροι μας. Και οι ακόμα περισσότεροι που πλέον κατάλαβαν ότι είμαστε η ελπίδα για το αύριο. Είναι χρέος μας να προχωρήσουμε».

Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι σαν έτοιμοι από καιρό είναι έτοιμοι να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας, ενώ ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εκδοχή κάποιου άλλου κόμματος: «Δεν αντιγράφουμε κομματικά μοντέλα, ούτε καν τα δικά μας. Δεν βαδίζουμε στην πεπατημένη. Είμαστε “ώριμο τέκνο” μιας νέας εποχής, που οι κοινωνικές τάξεις έρχονται πάλι στο προσκήνιο. Είμαστε εκφραστές της ιδεολογίας και των αξιών που επέστρεψαν. Είμαστε η αξιοπρέπεια, η αλληλεγγύη, η εναλλακτική πρόταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γέννημα μιας εποχής που οι ταξικές και κοινωνικές αντιθέσεις οξύνονται και πολιτικοποιούνται».

Παράλληλα, εξέφρασε τη σιγουριά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των κοινωνικών στρωμάτων που έβλεπαν την αριστερά με επιφυλακτικότητα ή εχθρότητα.

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας την απόφαση του Eurogroup ως μια άλυτη μαθηματική έξωση. «Φυσικά, η τρίτη κυβέρνηση του μνημόνιο, η κυβέρνηση των 20 δις μέτρων και της ομηρίας μέχρι το 2040, που από χτες είναι και κυβέρνηση συγκάλυψης των σκανδάλων, αυτή την πολιτική εξίσωση δεν μπορεί να την λύσει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακολουθεί πιστά τη γραμμή «ό,τι πουν οι δανειστές», ενώ υπογράμμισε ότι ο Σαμαράς παριστάνει τον πρωθυπουργό, έχοντας παραδώσει τα κλειδιά στην τρόικα.

Επίσης εξαπέλυσε πυρά κατά του Γιάννη Στουρνάρα λέγοντας: «Αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση να μιλάνε για πατριωτικό καθήκον οι εντολοδόχοι της τρόικας».

Τέλος κατηγόρησε το ΚΚΕ για την εχθρική στάση που κράτησε απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ: «Την εχθρότητα που προέρχεται από  δυνάμεις της αριστεράς, δεν μπορούμε να την κατανοήσουμε. Μας προκαλεί θλίψη και πολλά ερωτηματικά η στάση της ηγεσίας του ΚΚΕ. Επιμένει πεισματικά να βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ ως πρώτο εχθρό κι όχι το μνημόνιο της βαρβαρότητας».

Keywords
Τυχαία Θέματα